Logga in på
Fabbes BBS! Fabbes BBS
Aktuellt
Nyheter
Fabbes BBS logo-tävling
Fabbes BBS 9-årskalas
Fabbmon
Fabbes Kalender 2000
Fabbes mailinglistor
 
Hjälp
Att koppla upp sig
Telnetklienter
Första inloggningen
Tips för nybörjare
Lista över kommandon
Chatta med andra
 
Allmänt
Vad är Fabbes BBS?
Om hårdvaran
Om mjukvaran
Om användarna
#Fabbes på IRC
Statusnivåer
 
Övrigt

Årets röster 1998
Årets röster 1999
Årets röster 2000
BBS-fest i Umeå 2002
RIKTIGA millennifesten (2001)
Andra BBSer
Andra länkar
Historien om Lennart
Kommentarer till Sysop

Blue Ribbon

Innehållet på dessa sidor är © Fabian Norlin.

Nyhetsarkivet

011112Inbjudan till åttaårskalas
  Festen har iofs varit, men av arkivskäl kommer här en länk till inbjudningstexten till Fabbes BBS åttaårskalas. Här är länken: *länka*.
 
011016Årets röster (äntligen!)
  Rätt försenat, men äntligen här: Resultatet från omröstningen i Årets röster 2000, som gjordes i början på året. Nästa placering i kategorin "Årets nykomling" varje dag fram till vinnaren, från och med imorgon.

Läs placeringarna här.
 
010719BBS:en flyttad till ny IP-adress
  Kommer du inte in på basen? Förmodligen är det för att den just har flyttat till en ny IP-adress. Gällande adress är nu <telnet://p157.ryd.student.liu.se>. Diverse känd DNS-pekare, som tex fabbes.amiga.tm, lär förmodligen pekas om inom ett dygn som vanligt.
 
010516Brännbollsyran - Den 8:e Fabbefesten i Umeå
  Alltså, den här kan du bara inte missa! [Läs]
 
001223Missa inte årets BBS-fest
  Runt det egentliga millennieskiftet kommer Fabbes BBS att ha den RIKTIGA millennifesten. Läs mer här.

Och ja, BBS:en är uppe igen.

Och jag vill passa på att önska alla god jul!
 
000621BBS:en uppe
  Idag kom BBS:en äntligen upp igen! Dock hann den bara vara uppe i c:a 1 timme, sedan blev det strömavbrott och åskoväder, så nu ikväll klockan 22 är den fortfarande nere, men kommer upp före klockan 0100 hälsar Fringe. Kommandona NOD, SÄG och BEVAKA NODER fungerar inte, men i övrigt verkade allt ok.
 
000607Stockholm->Linköping?
  En BBS-dator är funnen sedan några dagar tillbaka. Gustav Carlsson lånar ut sin Amiga 4000 i minst ett år framöver. Datorn står nu i Stockholm, och jag behöver hjälp med att få den fraktad till Linköping. Det enda som behövs är någon som skall åka buss eller tåg från Stockholm till Linköping, som kan hålla koll på väskan med datorn under tiden. Personen behöver inte ens bära väskan något, resten är ordnat. Skall du, eller nån du känner, färdas den sträckan, så vänligen kontakta mig på webcomments@fabbe.user.lysator.liu.se. Anledningen att jag själv inte kan åka ner i helgen är att jag fyller år på fredag, och har tänkt ägna helgen åt annat. Jag vill även passa på att tacka alla som tipsat och lämnat erbjudanden om BBS-datorer!
 
000531Hjälp Fabbes BBS att komma upp!
  Datorambulansplanen fungerade inte.

Din hjälp behövs för att få upp Fabbes BBS igen! BBS:en behöver en ny dator att bo i. Kan du eller känner du någon som har en Amiga 3000 eller Amiga 4000 som inte används? Som jag kan köpa billigt eller låna en längre tid? Kontakta isåfall mig direkt på webcomments@fabbe.user.lysator.liu.se. Hjälp gärna till med att annonsera eller leta bland annonser efter detta.

Basen kommer inte att komma upp förrän vi har fått tag på en ny Amiga att köra den på.
 
000530Fabbes BBS:en tillfälligt nere
  Fabbes BBS är tillfälligt nere. Orsaken är att Robert Johansson #1460 har börjat sälja sina delar i BBS-datorn. En datorambulans med saknade delar kommer att åka ner, och BBSen kan komma upp redan på onsdagen (imorgon).
 
000518Fabbes BBS-fääst på Brännbollsyran
  Nu är det dags för årets roligaste fest -- Brännbollsyran! Naturligtvis blir det en Fabbes BBS-fääst vid Kärleksudden i år igen, samma ställe som i fjol, på Nydalahöjd-sidan. En nyhet i år är att Fysikgränd kommer att vara avspärrat, så man får trixa lite för att komma in där.

Läs mer här.
 
000518Fabbes BBS-logo-tävling - part 2
  Logga nummer 7 vann tävlingen. Tygmärkena kommer att delas ut (säljas) på Fabbes BBS-fääst på Brännbollsyran. På fredagen hos Niclas.
 
000427Fabbes BBS-logo-tävling
  Nu är det dags att bestämma hur Fabbes BBS-logon skall se ut i framtiden. Det bidrag som har inkommit till tävlingen, samt information om hur man röstar, vilka som får rösta samt vad man egentligen röstar om får du fram om du klickar på "Fabbes BBS logo-tävling" i menyn till vänster, eller om du klickar här.
 
000425BBS:en byter IP-nummer
  BBS:en byter lokalsysop och flyttar. Detta innebär ett nytt IP-nummer till BBS:en. telnet://130.236.213.28:2360 är numera adressen till BBS:en. Förhoppningsvis kommer ägaren till amiga.tm att flytta pekaren för fabbes.amiga.tm så att det går att använda den adressen igen snart.
 
000326Gunnar Parment #436 slutar som cosysop
  Gunnar Parment #436 har begärt att sluta som cosysop på Fabbes BBS, och avgick idag. Gunnar Parment loggade först in på basen i april 1995 och blev cosysop i slutet av mars 1997.

Efter 3 års flitig tjänst känner nu Gunnar att han får allt mindre tid över för cosysop-tjänsten. Gunnar kommer när som helst att bli pappa för andra gången, och har dessutom planer på att bli egenföretagare.

Gunnar Parment tilldelas härmed VIP-statusen 80, för lång och trogen tjänst på Fabbes BBS. Jag hoppas du Gunnar, får tid i pauserna mellan blöjbytena och företagsdonandet, och tittar in hit ibland ändå.

Tack för den här tidens hjälp på Fabbes BBS, Gunnar!
 

000122Årets röster 1999
  Varje dag fram till torsdagen den 3 februari kommer vinnarna i de olika grenarna att presenteras, enligt Fabbes Kalender 2000, på nedanstående URL:
http://www.lysator.liu.se/fabbes/ar/1999/.
 
000119Fler millenniebilder
  Nu har jag lagt upp några fler bilder från millenniefesten. Du hittar dem här.
 
000115Fabbes kalender 2000
  Nu finns det en Fabbes kalender 2000, med förteckning över samtliga planerade temaveckor, datum för planerade fester, viktiga datanörd-datum samt en massa annat. Hämta hem, skriv ut och sätt upp på väggen! Eller boka din kalender.
Adressen till Fabbes kalender 2000 är http://www.lysator.liu.se/fabbes/kalender/. Länk finns också i menyn till vänster på sidorna. På BBSen kommer man åt kalendern genom att skriva INFO KALENDER och trycka return.
 
000110Nu kan du kicka ut dubletter från webben
  Nu finns det ett sätt att logga ut dina tappade inloggningar utan att behöva logga in först, och därmed tvingas läsa om alla texter man läst i den hängda inloggningen efter att man skrev "spara" senast. När du tappat en inloggning, och misstänker att den inte blev utloggad korrekt, eller kanske rent av upptäcker att den finns kvar när du loggar in på nytt, kan du istället för att svara Ja på frågan om du vill logga ut kopian som du får i inloggen, göra följande:

Ta närmsta webbrowser och läs in sidan http://fabbes.amiga.tm/kick/. Så fort du matat in rätt användarnamn (eller nummer) och lösen, så loggar basen ut dig från samtliga noder och sparar dina lästa texter.
 

Årets röster 1999
  Nu när år 1999 är slut, är det dags för den årliga omröstningen om vilka användare, möten och händelser som har utmärkt sig under det gångna året. Fram till den 21 januari går det att rösta, och kommandot för att rösta i Årets Röst 1999 heter just ÅRETS RÖST. Röstresultatet kommer att publiceras här och på BBS:en när det är klart.
 
Tjat och Lyckohjulet igång igen
  Robert Johansson #1460, BBS:ens lokalsysop, låter meddela att chattkommandot Tjat, och onlinespelet Lyckohjulet, nu fungerar som det skall igen. Kommandona togs bort någon gång i augusti under mystiska omständigheter.
 
000104Så blev årtusendets fest
  Nu finns bilderna från millenniefesten upplagda, tillsammans med en sammanfattning av den. Klicka här.
 
991220Årtusendets BBS-fest!
  Härmed har jag den stora äran att presentera den officiella inbjudningstexten till årtusendets BBS-fest. Fabbes BBS stora millenniefest kommer äga rum i Stockholm under högtidliga, festliga och spralliga former. Anmälan bör göras senast den 22 december. Missa inte detta! Läs mer om festen här.
 
991102Fabbes BBS Stockholmsfest #1
  Så var det äntligen dags för en Fabbes BBS-fest igen! Den 9:e i ordningen, och den första i Stockholm! Den äger rum den 13 nobember i Stockholm, Alby. Anmälan krävs för att vara med i tävlingarna (missa dem inte!). Läs mer om festen här.
 
991004Nya hårddiskar till BBSen
  Tack vare Lars Sigfridsson #1905 har nu BBSen två nya hårddiskar på 230 MB vardera. Den förra hårddisken var opålitlig, och bidrog tidigare till att basen var nere långa perioder. Nu är alltså denna risk minimerad.
 
990906BBS:en är äntligen uppe
  En kvart före midnatt igår, kom BBSen äntligen upp! I tre veckors tid har vi klurat och testat hur vi skulle få BBSen att fungera. 500-600 äldre texter gick om intet, men nu fungerar den iaf. Dessutom är åtgärder vidtagna för att unvika att något liknande händer igen. Bland annat skall hårddisken bytas ut, och fram till dess tas backup flera gånger om dagen.
 
Partaj i Linköping
  För att fira att BBSen kommit upp (ja, en ursäkt!) skall det tokfestas i Linköping i helgen. Fabbe kommer ner till Linköping på fredagkväll, den 10 september, och sedan blir det festande i något som nästan kan liknas vid en Fabbesfest. Dock är det ingen officiell sådan.
Programmet är inte klart än, men läs i Partymötet på Fabbes BBS för att läsa lite om vad som planeras.
 
990823BBS:en nere fram till fredagmorgon
  BBSen kommer att vara nere fram till tidigt på fredagmorgon. Till helgen kommer den att vara nere ytterligare pga byte till, förhoppningsvis stabilare, hårddiskar. Sysop beklagar detta.
 
990804Basen uppe och på sikt mer stabil
  Idag kom Fabbes BBS upp igen, efter 8 dagars downtime. Efter dessa strapatser borde BBS:en vara mer stabil än den varit de senaste månaderna.

Gällande URL att telneta till så gäller i första hand telnet://fabbes.amiga.tm:2360 och i andra hand telnet://j196.ryd.student.liu.se:2360.
 
990802Fabbes BBS nere pga IP-byte!
  Fabbes BBS har varit nere sedan i onsdags pga IP-byte. Med lite tur så kommer den upp imorgon, dvs på tisdag. Den nya IP-adressen kommer att bli telnet://j196.ryd.student.liu.se:2360 och är den adress som förmodligen kommer att gälla en tid framöver sedan.

Snart kommer även adressen fabbes.amiga.tm att fungera med. För mer information om IP-bytet hänvisar jag till BBS:ens möte "Sysop Informerar".
 
990630Fabbes BBS har bytt IP-nummer!
  Fabbes BBS har bytt IP-nummer, från det vackra 130.236.236.236. Tack för det Stångåstaden. :-/ Den kommer att byta flera gånger framöver. Däremot pekar alla färska DNS:er att peka rätt med adressen fabbes.amiga.tm hela tiden.

För tillfället är domännamnet o194.ryd.student.liu.se, men den kommer att ändras i slutet av juli, så använd det bara om fabbes.amiga.tm inte fungerar.
 
#Fabbes återupplivad
  Nyligen har #Fabbes återupplivas. Som vanligt på IRCNet. Det har även öppnats en kanal #NiKom, som används för att prata om själva BBS:snacket. Just nu jobbar bland annat bosna med att försöka porta över NiKom till Linux.
 
990525Fabbes BBS-fest i Umeå!
  Fredagen 28 maj kommer den sjätte Fabbes BBS-fästen i Umeå att äga rum. Vid Nydalasjön, mittimot Kärleksudden där vi varit tidigare. Denna udde kallas också Kärleksudden. Läs gärna den officiella inbjudningstexten. Tag sedan ledigt från skolor och jobb, så att ni inte missar något!
 
Fabbes BBS hemsida i Corren!
  Länken till bilderna på när Fabbe blev intervjuad av Östgötacorrespondenten och bilden på Fabbes BBS hemsida som var med, har på något skumt sätt försvunnit. Så här kommer dem igen:
990402Fabbes BBS temporärt flyttad!
  Fabbes BBS är nu temporärt flyttad till en annan IP-adress. Detta pga att Sysop åkt till Berzan Party #20 som äger rum 2-4 april. För att logga in, så gör det på telnet://148.136.122.3:2000 (OBS! Ny adress, och enbart port 2000 fungerar!). För bästa prestanda, kom hit till partyt och logga in härifrån! Antingen via telnet (snabbt!) eller via inloggterminalen. (Lokalt kan du telneta till fabbes.berzanparty.nu på de vanliga portarna.)
 
990215Nod #19 och nod #20 öppnad!
  Nu har jag öppnat två nya noder, för att klara det ökade trycket från alla användare som vill logga in.
 
Årets röster sammanräknade
  Nu är årets röster sammanställda. Vem blev årets datanörd 1998? Vilket blev årets möte? Vem är Fabbes BBS galnaste person? Svaren finner du här!.
 
Best of Fabbes BBS
  Rikard Bosnjakovic #1470 har satt upp en sida över de bästa texterna på Fabbes BBS. Kanske finns just DIN text med bland vad folk har valt som bästa texterna? Eller vill du föreslå någon text? Kolla på http://a214.ryd.student.liu.se/fabbes/.
 
Tips på länkar från mötet Internet URL
  Inläggen i mötet Internet URL samlas i infofilen "URL". Där listas alla häftiga adresser som användarna tipsar om. Normalt på BBSen läser man den genom att skriva INFO URL. Jag har nu lagt upp på att denna infofil numera kan läsas via BBS:ens WWW-server, på följande URL: http://fabbes.amiga.tm/info/url.html.
 
990109Fabbes BBS INTE nere!
  Fabbes BBS är INTE nere. Anledningen till att de flesta inte kommer in på basen är att SubNet, som BBSen är ansluten till, har problem med sin förbinelse till omvärlden. Modemnoden fungerar som vanligt, och folk inom SubNet kommer in på basen utan problem. Stark kritik riktas nu åt Unit från många håll, eftersom problemet nu varat i över ett dygn. (Det satte igång vid 15-tiden under fredagen). Risken är stor att man ger blanka fan i oss studenter och låter navelpillandet gå före problemet fram till på måndag.
 
981216Nod #18 öppnad
  Jag har nyss öppnat nod #18. Samtidigt har jag möblerat om bland noderna så att telnetsysopnoden alltid blir nod #2, och turbonoderna alltid har nod #3 och nod #4. Detta för att det underlättar en hel del att utöka antalet noder i fortsättningen, då specialnoderna inte flyter omkring hela tiden. Listan över noderna är uppdaterad, och finns på sidan med rubriken att koppla upp sig.
 
Fabbes BBS omnämnd i FNA
  I senaste numret av Flashback News Agency är Fabbes BBS omnämd för bidraget på 2000 kronor till Flashbacks rättshjälpsfond:

"Den har på mindre än en månad samlats in 9.029kr, och det är siffror som gör mig förvånansvärt positiv. Mer än jag någonsin förväntat. Däremot är antalet bidragsgivare 37 (!) stycken. Det gör ju givetvis dessa personers insats ännu mera ädel, men man blir samtidigt något förvånad att detta åtal inte berör mer än 37 personer (med tanke på att FNA har närmare 70.000 prenumeranter). Nu skall ju inte Fabbes BBS glömmas bort. De var sammanlagt 32 personer som skramlade pengar bland sina medlemmar och fick ihop sammanlagt 2.000kr. En mycket ädel insats, och de är f.n. den största bidragsgivaren."

Du kan ladda ner eller läsa hela nummer 114 av FNA här nedan, eller beställa en prenumeration på http://www.flashback.se/fna/.
981208Fabbes BBS skänker 2000 kr till Flashbacks rättshjälpsfond
  Nu står vi med i listan över de som skänkt till Flashbacks Rättshjälpsfond! Överst dessutom, då ingen annan har än så länge skänkt över 500 kr. Jag har lagt upp en sida över vilka som har skänkt och hur mycket de då har bidragit med, så att ingen tror att jag har stoppat några pengar i min egen ficka eller så.

Flashbacks rättshjälpsfond
Flashbacks rättshjälpsfonds lista
Fabbes BBS lista över vilka som skänkte för Fabbes BBS
Artikel i Contra
Artikel i Smedjan
Tidningen Flashbacks hemsida
 
98120117:e noden öppnad!
  Nu har den 17:e noden öppnats (lokalnoden ej medräknad). Den ligger på port 2360. Därmed finns det:
 • 1 lokalnod
 • 1 modemnod
 • 16 telnetnoder, varav:
  • 4 st. på port 23 (Fungerar ibland bara inom *.liu.se)
  • 9 st. på port 2360
  • 1 st. på port 5760 (med 57600 bps) <--- Enbart för filtankare!
  • 1 st. på port 7680 (med 76800 bps) <--- Enbart för filtankare!
  • 1 st. enbart för Sysop och cosysopar.
Den nya noden är som vanligt medtagen i listan över telnetnoderna.
 
981106Tårttävling!
 

Alla BBS-användare hälsas brutalt välkomna till tårtkalaset den 13 November hos mig, med anledning av 5-årsdagen av Fabbes BBS. På begäran har det även utlysts en tårttävling! Baka din egen Fabbes BBS-tårta och ta med den hit. Du kan eventuellt även baka den här, om det finns plats.

Tårtorna kommer sedan bedömas efter sin smak och utseende, och den som får högst summa vinner. Efter tävlingen mumsar vi upp tårtorna (såklart).

Anmälan görs i ett mail till mig.

Dagen efter, den 14:e november, kommer en Fabbes BBS-fäääst hållas. Även den hos mig. Mer info om denna, lite mer vildare tillställning, kommer att dyka upp här inom kort. Har du ännu inte bokat din kalender -- gör det nu!
 
Mer RAM
  Datorn har uppgraderats från att ha 4 stycken 4 MB-simmar på PowerUP-kortet (som har absolut snabbast minnesaccess) till att ha 4 stycken 8 MB-simmar istället.

  Innan uppgraderingen Efter uppgraderingen
Grafikminne 6 MB 6 MB
FastLane-minne: 16 MB 16 MB
PowerUP-minne: 16 MB (eller 15 MB?) 31 MB
Summa: 38 MB (eller 37 MB?) 53 MB

Minnesaccessen på powerup-kortet är mycket snabbare. Därför blir även datorn snabbare, speciellt när jag har många andra program igång, eller vid höga uptimes. Den blir även driftsäkrare. Jag har fler minnen liggandes och fler minnesplatser över, men för tillfället räcker detta.
 
IP-strulet över
  Den person som körde på samma IP-nummer som BBS:en gör, verkar ha slutat med det. Därmed har BBS:en återgått till normalt läge igen. För närvarande är både port 23 och 2360 öppna för inlogg, men inom kort kommer bara port 2360 att fungera.
 
981103Flyttproblem
  BBS:en är nu flyttad till ett nytt nätverk, och har fått en ny telnetadress. Tyvärr så är det någon annan som använder samma IP-nummer som mig. Antingen är det någon bajshjärna som inte fattar att IP-numrena måste bokas, eller så är det någon på Stångåstaden som åter igen har visat sig oduglig. De försöker för närvarande spåra upp MAC-adressen.

Tills vidare så sker inloggningar på adressen telnet://130.236.236.236:2360 helt på egen risk. Förmodligen blir du utloggad efter ett par minuter, och du får kanske en släppt carrier, vilka jag INTE kommer att ta bort, även fast det inte är ditt fel. Min rekommendation är att göra korta inloggningar, att inte ha en massa frågor i epifilen, samt att inte köra några onlinespel eller andra program, utan hålla dig till mötesläsandet. Jag kommer återkomma när detta problem är fixat.
 
981024Fabbes BBS olaglig?
  Idag börjar den nya Personuppgiftslagen, 1998:204, att träda i kraft, vilket innebär att Fabbes BBS är olaglig varje gång något personnamn nämns. Jag har mailat samtliga riksdagsledamöter om detta, för att få tillstånd att använda just deras namn. Vill du göra detsamma, eller vill du se vad jag fick för svar, kolla på http://www.lysator.liu.se/~fabbe/pul/.
 
980929Fabbes BBS byter telnetadress
  Jag kommer att byta Internetuppkoppling från RydNet till SubNet när jag flyttar vid månadsskiftet oktober/november, vilket innebär att adressen för att koppla upp sig till BBS:en kommer att ändras. Denna hemsidas adress kommer dock att vara densamma även i fortsättningen. Mer information om detta, och den nya adressen kommer längre fram, då jag vet mera. Jag ville mest bara skrika ut detta i ett tidigt skede, så att folk inte blir förvånade eller kinkiga för att de helt plötsligt inte kommer in på telnetnoderna på den gamla adressen längre, utan vet istället att den nya adressen går att få på den här hemsidan då.
 
980928 -15:e noden öppnad!
  För att öka tillgängligheten till BBS:en har jag nu öppnat en 15:e nod. Med lokalnoden (Nod #0) blir detta 16 noder, vilket innebär att maxgränsen för hur många noder nuvarande NiKom klarar är nådd. Den andra lokalnoden som tidigare kördes via nollmodem är i praktiken aldrig uppe numera, varför den lätt kunde lämna plats åt denna nod. Tomas Kärki har lovat att nästa uppdatering som släpps kommer att klara 32 noder.

Noden har tagits med i listan över telnetnoderna.
 
Mer tid till samtliga användare!
  I samband med att den 15:e noden öppnade så ökades den tillåtna tiden per inloggning med 50 % för samtliga användare. En tabell över hur lång inloggtid som ges för respektive status finns att beskåda här.
 
980907 -14:e noden öppnad!
  Eftersom en del användare haft problem att komma in på Fabbes BBS, då alla telnetnoder varit upptagna, så har jag idag beslutat att öppna en till telnetnod. Detta är den 14:e noden (lokalnoderna ej medräknade). Aktiviteten på BBS:en är högre än någonsin förr. Det sker ungefär 256 inloggningar per dygn!
Noden har tagits med i listan över telnetnoderna.
980903 -Telnetsysopnod öppnas
  För att avbelasta telnetnoderna för användarna, och för att underlätta arbetet för Sysop och för Cosysoparna, har jag nu öppnat en telnetnod enbart för dessa. Noden har tagits med i listan över telnetnoderna.

Det är nu 31 bilder i bildgalleriet. Fortsätt skicka in bilder på er själva!
980823 -Bildgalleri över användarna
  Jag har påbörjat uppbyggnaden av ett bildgalleri över användarna på BBSen. Den finns att hitta på sidan om användarna. Där finns även information om hur man gör för att få vara med i galleriet.
980807 -Stor uppgradering av hårdvaran!
  Igårkväll, strax före midnatt den 6:e, startade jag upp BBS:en efter att ha testat den nya hårdvaran. Uppgraderingen bestod i att min gamla 3640 processorkort med 68040/25 byttes ut mot ett Cyberstorm PPC med två processorer: ett 68060/50 MHz samt ett PowerPC 604e på 180 MHz.

  Innan uppgraderingen Efter uppgraderingen
Processorer MC68040 på 25 MHz MC68060 på 50 MHz
PowerPC 604e på 180 MHz
Minneshantering 16 MB slö minneshantering via Commodore 3640-kortet + 16 MB FastLane Z3. 16 MB snabb minneshantering via Phase 5 PowerUp-kortet + 16 MB FastLane Z3.
Kommandot MÄT FART(*) 90-100 % (relativt värde) 350-381.8 % (kanske ännu högre)

(*) MÄT FART är ett kommando på BBSen som mäter prestandan på arexxprogrammen i NiKom.

Med andra ord har BBSens arexxhantering blivit runt 4 gånger snabbare. Den största flaskhalsen är dock nätlagg, som dock ej avhjälps med denna uppgradering.

Sidan om hårdvaran har uppdateras med den nya bestyckningen datorn fick.

980805 -Några uppdateringar på sidan:
 • Jag har börjat lägga in lite historik över BBS:en. Denna kommer att fyllas ut efter hand.
 • Lite mer info har tillkommit på sidan om att koppla upp sig.
 • Nyhetsarkivet har öppnat. Där hittar man lite äldre nyheter.
980716 -Hemsidan har fått en ny, och enklare URL! Denna är http://www.lysator.liu.se/fabbes/ och kommer att gälla i fortsättningen. Givetvis fungerar den gamla adressen fortfarande.

Sidan Chatta med andra har nu fyllts ut med en massa information om olika sätt att chatta med varandra på Fabbes BBS.
980713 -Hjälp upplagd på sidan om den första inloggningen.

Den nya Fabbes BBS-hemsidan fyller 3 månader. Den har haft drygt 1460 besökare.
980703 -Ikväll vid 21-tiden kom telnetnoderna upp igen!
980630 -Sedan den 19/6 har Fabbes BBS varit utan telnet-noder. "Inom några dagar" kommer besked om vad som kommer hända med modemnoderna i framtiden, vilket jag då kommer att meddela här. Modemnoderna fungerar som vanligt.
980519 -Det börjar bli dags för den 5:e Fabbes BBS-fästen i Umeå! Den äger rum 29 maj under brännbollsyran. Läs mer här!.
980413 -Nod #2 (en av modemnoderna) har nu fått ett nytt modem, och tuffar nu fram på 33600 bps mot tidigare 28800 bps.

Den nya Fabbes BBS-hemsidan är en månad gammal idag. Den har haft runt 490 besökare.
980409 -#Fabbes på IRC öppnade officiellt idag klockan 19:40. #Fabbes ligger på IRCNet. Kanalen har fått en egen sida.
980402 -Till er som trodde att jag skulle flytta till Stockholm: April April! :-) Jag är fortfarande arbetslös och BBS:en läggs inte ned.
980401 -Eftersom jag har fått jobberbjudande i Stockholm, kommer jag flytta dit. Den 1/5, dvs om exakt en månad, läggs BBS:en ned, och verksamheten flyttar ut på andra nättjänster. Läs mer här.
980331 -Sidan om Den fantastiska historien om Lennart är tillbaka. Den kommer inom kort att struktureras upp på ett bättre sätt.
980319 - 2 nya telnetnoder, sk. "turbonoder", är nu officiellt öppnade. Den ena noden ligger på 57600 bps, och den andra på 76800 bps, dvs dubbelt så mycket som de vanliga telnetnoderna, som ligger på 38400 bps. För att logga in på turbonoderna anger man portnumrena, som är 5760 och 7680 (samma som hastigheten / 10). Dessa noder är främst till för filtankare som har en uppkoppling som överskrider 38400 bps. Men är det upptaget på de andra, får du givetvis logga in på dessa. Listan över telnetnoderna är uppdaterad.
980315 -Sidan med lista över användare med hemsidor och email, som fanns på gamla hemsidan, är nu tillbaka. Dessutom mer information inlagt på sidan "Vad är Fabbes BBS".
980313 -Den NYA Fabbes BBS-sidan öppnar! Av en slump på dagen 6 månader sedan senaste ändringen på den gamla sidan skedde, då jag utlovade en uppfräschning "inom kort". Sidan är helt omgjord från grunden, med ny layout, ny information, och med mer lättillgänglig information. Sänd mig e-mail till mig på webcomments@fabbe.user.lysator.liu.se med kommentarer om den nya sidan!

Senast ändrad: October 2006
Tillbaka längst upp