Dagbok

Här är en mer eller mindre uppdaterad redogörelse för mitt liv. Jag har också en (sällan uppdaterad) dagbok på engelska, och man kan se mitt schema för dagen.

Arkiv:

Andra dagböcker:

2002-03-21

Underligt väder idag. Regn, snö, hagel och solsken, blandat med varandra i olika omgångar och varianter.

2002-03-20

Möte med Stångåstaden, och sedan lite blandat pysslande. Ingen särskilt produktiv dag. Mycket I]M.

2002-03-19

Upplysning inklusive lite byte av PGP-fingeravtryck, allmänt fixande och telefonprat. Trevlig dag, totalt sett. Trött nu.

2002-03-18

Åter på universitetet efter tenta-p. Sitter i Q och fixar lite. Logikkursen verkar lovande, både rolig och lätt. Efter att ha tittat lite på lösningsförlagen till diskmattetentan känns det som om jag kanske har klarat den också, vilket vore bra.

Vidare har jag pysslat lite med OpenSSH och pratat med Malin och Anna. En man från Östgöta Brandstodsbolag ringde mig också, och ville sälja hemförsäkring. Oturligt nog för honom hade jag redan tecknat en sådan, hos dem, för ett tag sedan. Jag var därför inte så intresserad av en till. Sedan hade han fräckheten att fråga om mitt personnummer för att verifiera dette, men det gick jag naturligtvis inte med på. Då lyckades sedan slå upp mig i kundregistret med hjälp av namn och postnummer (som han redan hade). Wow.

Numera använder jag en upplösning på 1280x960 bildpunkter i stället för 1280x1024. Alla bilder såg så underliga ut.

2002-03-15

Inte så mycket att säga. Jag har mest suttit hemma och slappat de senaste dagarna. Lite programmering och systemadministration av allehanda slag har dock hunnits med. Ungefär så.

2002-03-11

Idag har jag gjort diskmattetenta, ätit kinamat och kompilerat en massa program. Tentan gick nog ganska bra, men man vet ju aldrig. Maten var god. Programmen fungerar.

2002-03-10

Den lilla luckan i dagboksförandet här beror på konstig dygnsrytm. Jag blir så dålig på att åstadkomma saker när jag är uppe på nätterna och sover på dagarna. Men idag har jag hämtat mig.

Promenerade lite i förmiddags, och har sedan jobbat med webbsidor och kompilerat SSH på Lysator. Nytt att se är till exempel användarscriptet på juckapan.org.

Men nu är jag trött och ska gå och lägga mig. Tenta i morgon. Hum, undrar hur det kommer att gå.

2002-03-07

Mycket programmering idag, eller det har i alla fall känts så. Jag har pysslat lite med olka delar av Python-källkoden till exempel. Ett möte med FR Ryds infoutskott har jag också hunnit med.

I morgon ska jag nog börja på min nya webbsida. mod_python och FooSQL ska det bli, tror jag.

2002-03-06

[ Read or Die DVD cover ] Idag har jag sett Read or Die, en ganska trevlig animeserie i tre delar. Slutet var väldigt gulligt, musiken var mycket bra och den var snyggt ritad. Berättelsen nådde väl inte samma klass som Noir eller lain, men det var knappast att vänta. Helt klart sevärd, i alla fall.

Jag har också ätit kebabrulle tillsammans med Intresseklubben, hemma hos Tor. Det var medvind och uppehåll när vi cyklade dit, precis tvärtom när vi skulle hem. Men det var inte så farligt. Jag känner mig ganska positiv ikväll. Ska nog läsa lite diskmatte, tenta på måndag.

Min nya domän, juckapan.org, är nu uppe. För närvarande finns det egentligen bara en maskin, kirika.juckapan.org, alias www och mail. Det är gamla trogna gandalf som gör det jobbet. Synd att han sitter på ett dynamiskt IP-nummer hos Felia. Snart ska jag ordna ny design på förstasidan, kanske lite virtualhosts och sådant också. Jag ska nog försöka flytta mer av mina webbaktiviteter dit också, det vore så skönt att ha full kontroll över sin egen webbserver.

Mamma, låt mig tänka på saken ett litet tag. Preliminärt är jag intresserad, men jag måste kolla upp mitt schema. Björkliden låter bra. Förresten är det intressant att du på egen hand upptäckt det som brukar kallas "social blogging", d.v.s. att rikta sig direkt till läsare i sin dagbok.

2002-03-05

Upplysning, lite hårdvarupetande och slappande i Q, bokrea. Ungefär vad jag gjort idag. Nu ska jag dricka något och sedan gå och lägga mig.

2002-03-03

Ovanligt många aktiviteter idag. Först promenerade jag och Johan promenerade till Cloettaboden och köpte billigt godis. Därefter åt vi lunch och så var det dags för honom att åka hem. Efter att ha lämnat honom på stationen vände jag hemåt för att lämna tillbaka sängen jag lånat hos FR Ryd, hämta tårta och förebereda kundbesöket.

Den korridor jag besökte var en i mitt eget hus, RA 21. Invånarna var trevliga, bjöd på te och svarade på alla mina frågor. De hade också en del egna åsikter och idéer, vilket är trevligt. Som grädde på moset studerar två av dem japanska, vilket kan tänkas vara väldigt nyttigt om jag tar mig för att börja med det. Jag har förresten blivit mer och mer intresserad av anime och manga på sista tiden. Snart har jag sett alla 26 avsnitten av Noir, och måste hitta något nytt. Ska kolla i LysKOM efter möjliga alternativ.

Slutbetyg: Bra dag kantad av viss trötthet. 7/10.

2002-03-02

Idag har jag och Johan varit på bio och sett Sagan om Ringen. Andra gången för mig, första för honom. Mitt omdöme är ungefär som förra gången, helt ok film men inte lika bra som boken. Johan tyckte den var bra.

Sedan hade vi tänkt äta på stan, men båda var mätta av allt godis vi ätit på bion så vi åkte hem och satte oss vid datorerna istället. Johan har spelat Diablo, jag har spelat LysKOM. Mat åt vi vid niotiden istället, en riktig studentmåltid. Pasta och köttbullar, med broccoli för vitaminernas skull (eller vad det nu är i broccoli). Efter maten såg jag "The Code", filmen om Linux, på teve. Johan tyckte den var tråkig och återgick till datorspelandet.

Det har inte blivit så mycket praktiskt gjort, men ändå en mycket lyckad dag. Trevligt.

2002-03-01

Nu har Johan kommit hit på besök. Det är trevligt. Vi har ätit middag framför teven tillsammans med Intresseklubben, och sedan spelat lite Magic. Nu ska vi gå och lägga oss.

Andra nyheter är att jag hjälpt mamma att flytta hennes dagbok, den ligger numera på gandalf (a.k.a. db4.myip.org). Så slipper vi förhoppningsvis problemen vi haft med Blogger (eller Passagen) på sistone. Det känns ganska bra att ha den på en maskin jag administrerar också.

Lite annat har hänt också, men det håller jag på ett slag, tror jag. I morgon ska jag och Johan göra stan.