Dagbok

Här är en mer eller mindre uppdaterad redogörelse för mitt liv. Jag har också en (sällan uppdaterad) dagbok på engelska, och man kan se mitt schema för dagen.

Arkiv:

Andra dagböcker:

2002-01-29

Upplysning om Ericssons eBox. Roligt. Letar mailklient. Jobbigt.

2002-01-28

Programmerade en del Lisp, nu har jag gjort alla tre inlämningsuppgifterna som ska lämnas in nästa måndag. Då behöver jag bara fixa en rapport. Den första uppgiften har jag löst på ett lite klumpigt sätt, så den ska jag nog skriva om också.

Tydligen var det min namnsdag idag. Det hade jag inte en aning om innan jag fick gratulationsepost från familjen.

Dagens roliga länk: Svenska Hackademins ordlista.

2002-01-25

Tillbringade eftermiddagen och kvällen i Q, installerade Solaris 8 på en Ultra-1 och läste KOM. Ska städa i FOO imorgon, det blir nog trevligt. Men besvärligt på samma gång, det är mycket skräp i FOO.

2002-01-24

Fixade användarkonton på Lysator, spelade go. Inget särskilt. Mitt nätverkskort som slutade fungera i förrgår började fungera igen idag. Bra.

2002-01-20

Ah, min dygnsrytm är nästan rätt nu! Lagom, med terminsstart i morgon. Jag har gått med i I]M (igen), och tror att jag stannar lite längre den här gången. Fast jag fuskade den här gången också, hade ingen lust att läsa över 40000 gamla inlägg. Jag läste ett par tusen av de första inläggen, seda e0ade jag resten. Får se om någon slår mig för det. Hade tusen olästa när jag vaknade i morse ändå, så det löser sig nog.

De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket, mest haft konstig dygnsrytm. Jag har spelat lite Baldur's Gate 2. Och jag spelade go i torsdags. Det är svårt att spela go. Jag måste läsa mina julklappsböcker, och spela mer.

Spelade nyss ett parti med mig själv, vit vann med minsta möjliga marginal (en halv poäng). Det är ju kul att jag är ungefär lika bra som mig själv i alla fall.

2002-01-16

De senaste dagarna har jag mest ägnat åt att ro(o)ta på Lysator. Det finns mycket att göra där, om man vill. Jag spelade badminton igår också. Det var roligt, men nu har jag lite träningsvärk.

2002-01-11

Inte mycket hände idag. Jag lade upp lite nya foton. Fräschade upp mina DNS-kunskaper också. Nu vet jag hur RP-fält ska se ut.

2002-01-10

Först tenta i analys. Det gick inte bra. Sedan till ett PUL på IDA, där testade jag alla fönsterhanterare i /student för att se om de fungerade. Det gjorde de, men de flesta var ganska gamla. Jag ska uppdatera windowmaker i alla fall, det har det kommit flera önskemål om.

Sedan gick jag till Q där jag satt ett bra tag, läste kom och epost. Och skrev lite också. Och lyssnade på Bob Marley. Lyxliv. Det är skönt att ha tentan bakom sig, även om jag måste plugga till omtentan.

Vid halv sju blev jag tvungen att gå till FR Ryds kansli och sitta där en timme mellan sju och åtta. Som tur var följde Henrik med och höll mig sällskap. Vi for sedan vidare till Tor och drack öl och spelade dreamcast och ölspelet.

2002-01-09

Började med att leta upp lite gamla rollspelssaker. Det var roligt, nostalgikänslor och allt. Anna hjälpte till, och såg till så att det blev ordning i bokhyllan. Får se om jag får nytta av de saker jag tog med hem till Linköping.

Goutrustningen ska jag i alla fall se till att utnyttja. Och jag ska fixa upp alla bilder jag tagit under jullovet, nu när jag har kameran hemma igen.

Spelar just nu: Bob Marley, Jah Live.

2002-01-08

I Örebro. Mycket tågresande idag, var i Västerås och sammanträdde med valberedningen för SKU Västerås stift. Åker hem via Örebro.

Spelade ett parti go med mamma för att inviga mitt julklappsbräde som anlänt. Lyssnade på P3 Rytm. Trevligt.

Var tvungen att fixa en geek code eftersom Emil gjort det:

Avkodare finns här.

2002-01-07

Tillbringade några timmar hos Henrik tillsammans med Emil och Oskar. Alltid trevligt att sitta och snacka med dem, idag mycket om ekonomi, betyg, matte, böcker och datorspel.

Sedan roade jag mig med att hämta diverse låtar från subnet, bl.a. allt jag kom över med Peter Wahlbeck. Mycket roligt. Det riktiga kapet var dock Bob Marley - Songs of Freedom, en samling på 4 CD. Kalas!

2002-01-06

Långsam dag, det mest spännande som hände var att Emil kom hem. Detta föranledde naturligtvis besök med snackande och pizzaätande. Annars inget att berätta. Jag ser fram emot terminen. Det ska bli roligt att läsa programmering, diskret matematik och logik. Elektroniken får väl gå, antar jag.

2002-01-05

Nu är jag root på Lysator! Det är roligt, men ganska skrämmande också. Jag är förmodligen den minst erfarne systemadministratören i rootgruppen, en situation jag inte är van vid. Jag ska i alla fall försöka ta itu med ftpserverproblemen.

Följdaktligen har jag tillbringat några timmar med att läsa gamla meddelanden i rootmötet i LysKOM, och även gått med i ett par andra möten av intresse för en root.

Annars har jag mest dragit runt och njutit av att vara hemma. Handlat mat, också. Borde snart tvätta. Nu ska jag skriva lite epost och sedan gå och lägga mig, tror jag. Eller kanske ta en kvällsmacka först.

Spelar just nu: Just D, HF.

2002-01-04

Firade nyår i Göteborg hos Oskar m.fl. samt hos Alex. Festen hos Alex var inte så fantastisk, men middagen innan var mycket trevlig. Sedan tillbringade jag även några dagar med att titta på video och installera Debian på en ihopskrapad maskin som ska tjänstgöra som brandvägg/webbserver hos Oskar. Det var en angenäm tillvaro, men det är ändå skönt att vara hemma igen.

Jag kan passa på att rekommendera Risk 2210, ett mycket roligt strategi(bräd)spel som jag spelade med Peter, Peter och Helena. Som gamla vanliga Risk, fast inte. Betydligt bättre flyt och kortare speltid gör den nya versionen till en vinnare. Jag misstänker dock att det är en smula obalanserat. När man väl har börjat vinna är man nog svårstoppad. Mer speltestande krävs innan jag uttalar mig om den saken med säkerhet.

Mycket epost och KOM väntade när jag kom hem idag.