Dagbok
- Hem
- Dagbok
- GNU/Linux
- Projekt
- Datorer

- Kalle
- Henrik
- Björn

Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!

Lördag 2/2 2002

Hittade följande guldkorn på nätet idag: Gratis knark! Annars inget nytt

Torsdag 31/1 2002

Tillbaka från konserten! Underbart! Fast nästa gång ska jag stå framför scenen, det var lite dåligt tryck på läktaren.

Lördag 26/1 2002

Phew! Har städat i FOO och Q hela dan, tillsammans med ett gäng andra LysRötter, vars tappra skara jag numera tillhör. Yay!

Onsdag 9/1 - Fredag 25/1 2002

Ojoj! Stackars dagboken har inte blivit skriven i på jättelänge! En sammanfattning av tidsperioden följer. Jag har möblerat om mitt rum, nu är det riktigt mysigt. Har även skaffat en blomma för att ytterligare höja trevnadsfaktorn. Den nya terminen verkar lovande, både lispen och diskmatten verkar betydligt trevligare än analysen. Elektroniken har potential att bli svår, men det ska nog gå bra ändå. Apropå skolan: JAG KLARADE ANALYSTENTAN! Med minsta möjliga marginal, men det spelar ingen roll. Har fått senaste Dream Theater-skivan Six degrees of inner turbulence också, peppar massor inför konserten på onsdag! I övrigt har det nog inte hänt så mycket som är värt att berätta. Tack och hej näverpastej... nä.. nu blev det fel... äh. Avdelning plötsliga utrop: jag vill ha en MiniDisc!

Tisdag 8/1 2002

Fixade mig en geekcode. Kan vara ett ont tecken. Det blev iaf så här:

GCS/M/MU/U d(-) s+:- a-- C++ UL+(+++)>++++ P--- L++>++++ E W+ N o? K- w--- O M->+ V?> !PS PE- Y+ PGP+ t 5? X+>++ R@ tv b+>++ DI+ D++ G e>+++ h !r-->++ !y+

Måndag 7/1 2002

Jag är tillbaka, klarade dessutom linalgtentan! WOHO! Käkade pizza med Henrik, Kalle och Oskar, varpå livlig diskussion, mestadels rörande ekonomi följde. QOTD: "det här gummibandet är en social konvention" --Henrik

Fredag 14/12 2001

Skrev linalgtentan.. Det gick inte så bra, men det finns fortfarande en chans.. Inge mer dagbok nu på ett tag, jag ska åka hemhem. GOD JUL!

Måndag 10/12 2001

Hmm.. händer inte så mycket spännande nu för tiden.. Räknade matte, fast inte så mycket.. Fixade ett nytt framhjul till cykeln. Hmm.. just ja.. Jobbade på kårrullen idag också, filmen som visades var Älskade Hundar, en mexikansk film, som var ganska sorglig, på nåt vis.. Inte nåt för den som gillar lyckliga slut. Avslutar dagens anteckning med ett omotiverat citat:

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllene dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.

Kommer från dikten "Idealism och realism" av Gustaf Fröding.. Tyckte det lät ganska fint.. :)

Lördag 8/12 2001

Räknade matte. Gjorde klart mp3get.py. Lyssnade på Lars Vegas Trio. 'Nuff said.

Fredag 7/12 2001

Ujuj.. Tentan närmar sig med stormsteg, och jag har nästan inte pluggat nånting.. Tänk vad man kan hitta på för att slippa plugga.. Men jag säger som A-Cats, imorgon tar jag tag i mitt liv :)

Idag skrev jag en mp3get-klient i python.. den är faktiskt användbar, dock måste jag rätta till några detaljer innan jag släpper ut den..

Ahh! Det finns inget som fixar julstämningen så bra som Lars Vegas Trio och pepparkakor!

Onsdag 5/12 2001

Räknade lite matte.. For på datateknik- och grundskollärarsektionens julfest.. Det var rätt kul, förutom att det inte gick att höra vad toastmastern sa, och det satt ett störande drägg bredvid mig som inte kunde hålla tyst under gycklen.. *grr* Nåja.. god mat och bra gyckel var det iaf. gah.. gonatt!

Tisdag 4/12 2001

Hmm.. tja.. den här dagen började ju inte så lyckat.. Hade lyckats ställa in stereon att väcka med radio istället för cd.. det funkar ju inte så bra eftersom jag inte har någon antenn, så det var ganska tyst.. Vaknade iallafall 08:00 av att kalle ringde till mig på mobilen och undrade om jag var på väg.. Det han syftade på var studiebesöket på Virtual Genetics i Solna, som jag då givetvis inte hade en chans att hinna till, eftersom bussen skulle gå 08:10 typ.. Nåja, spenderade förmiddagen med att slappa och skolka från viktiga mattelektioner istället :)

Sen så for jag till skolan och räknade lite matte iallafall.. Åt en god och närande middag på McDonalds, och sen var det uppLysning på temat "hur man säkrar sin linuxdator". Det var ganska intressant, det mesta kunde jag förstås redan, men om inte annat så var det en mycket bra introduktion till iptables.

Huga.. imorgon börjar tenta-p, man borde sova, men det blir nog att läsa LJ istället.. Har kommit en ganska bra bit i mp3-rensningen.

Söndag 2/12 2001

Ahh.. ännu en skön dag med sovmorgon.. steg upp klockan ett, idlade på IRC en massa, spelade lite q3 och for sedan iväg till Tor för att äta pizza och baka lussekatter.. Det var faktiskt riktigt roligt, även om det är mycket jobb för så lite.. Vi passade även på att fika glögg och misshandla några kartongbitar med Tors soft airgun, också ganska kul :)

Jag har även börjat rensa i min mp3-samling, ett drygt men nödvändigt arbete..

Uppdatering: Nu finns det bilder från lussekattsbaket på oskars sida här

Torsdag 29/11 2001

Idag var jag trött.. halvsov mig igenom både linalgen och analysen.. Efter lunchen bar det iväg till UDS i Norrköping med Team Obelix. UDS är ett spelutvecklingsföretag som verkar ganska schysst, dock förstår jag inte hur de står ut med att använda windows hela dagarna.. hmm.. vore faktiskt rätt kul att vara spelutvecklare, det får jag skriva upp på min önskelista.

Lyckades även få mina nvidia-drivrutiner att sluta hänga sig, tack vare experthjälp från #nvidia. Nu kan jag spela Quake 3 igen!

Hmm.. suboptimalt.. xmms spelar britney, jag har inte ätit nån middag, klockan är halv 2 och jag ska upp 7.00 imorgon.. *suck*

Onsdag 28/11 2001

Suck! Varför finns det så mycket ondska i världen? och varför finns det så många som tar ut den på min cykel? Efter att den förra cykeln blev stulen så låser jag alltid fast cykeln i nåt, men de tog vad de kunde, dvs framhjulet, så då fick jag gå till skolan iallafall.. *grr* Jag ska aldrig mer köpa en dyr cykel!

Nåja.. Hela dagen var iallafall ägnad åt konferens, slutmomentet i Perspektiv på datateknik. Det gick väl hyfsat med vår redovisning, men jag hade inte väntat mig så mycket heller.. Nu har jag nästan tagit 10p sen jag började D-linjen! :)