Kontakta utvecklarna

Vår epostlista finns på mattricks@lists.lysator.liu.se. Om du har frågor, undringar eller bara vill berömma vårt arbete, så är det hit du ska skicka ditt brev. I listan skrivs enbart på engelska så att alla ska kunna förstå vad som skrivs där. Notera dock att vi svarar oftast enbart till epostlistan, så om du inte är med i den kan vi ibland glömma att addera dig till CC-fältet när vi skickar svar på ditt brev. Så om du inte fått något svar kan detta vara orsaken.

För att gå med i epostlistan, gå hit: http://lists.lysator.liu.se/mailman/listinfo/mattricks/

Ett arkiv av epostlistan finns här: http://lists.lysator.liu.se/pipermail/mattricks/

Listan importeras också till LysKOM, så om du föredrar att läsa det där, kan du göra det (Mattricks-mötet är bara på svenska för tillfället).

Vi använder oss av ett felhanteringssystem kallat bugzilla. Vi är tacksamma om du använder detta ni rapporterar era buggar. Notera också att du behöver göra en enkel registrering för att kunna rapportera buggar.

För att skriva in en ny bugg, gå till formuläret för felrapportering.

För att se alla tidigare buggar, gå till sidan för öppna buggar.

Det finns också en konferens hos Hattrick som är till för Mattricks-frågor. Denna konferens har ungefär samma funktion som epostlistan, men har fördelen att den ligger inuti Hattrick och användarna kan detta vara enklare att gå till.

För att gå till konferensen i Hattrick, ska du följa dessa länkar: "Community > Program > Mattricks". Klicka sedan på konferens-länken och sedan ska du ha kommit rätt.

Att hjälpa till

Så du vill hjälpa till? Det finns alltid saker att hjälpa till med, från att testa programmet och komma med idéer om finesser till att luska ut formler för att beräkna saker och ting och att skriva själva koden. För att framföra dessa idéer skriv till vår epostlista eller skriv i Mattricks-mötet i LysKOM.

Vi behöver översättare till fler språk. Om du kan något språk som Mattricks inte har blivit översatt till än eller omöversättningen för språket saknar underhållare, så är vi tacksamma om du vill hjälpa till. Det är också möjligt att översätta denna hemsida om du vill. Det är bättre att börja med programmet, dock.

Av särskilt intresse är personer som kan testa (och hjälpa till att få det att funka) på Mac OS X eftersom huvud-utvecklarna inte har tillgång till detta operativsystem. Vi har några som hjälper till med Mac OS X-kompabilitet men fler personer behövs alltid.

Vi försöker ha en uppdaterad lista med saker som vi tänker oss att göra med Mattricks. Gå hit för att se vår TODO-lista.

Det är också en bra idé att meddela oss om du tänker göra någon kod eller annat som behövs så att arbetet bättre kan koordineras och att inte flera personer gör samma sak.