Lucia i Underjorden

Första snabbversion! Och ändå senare än vanligt, men det är ganska mycket, och jag har ägnat mycket tid åt familjen, som man bör när man lastat ner sina kära lite. Tänk på det! Kärleken växer bäst när man vattnar den lite. Det har jag försökt göra idag, så långt jag orkade i alla fall.

Men här kommer i alla fall bilder och lite kommentarer från enkvällsfestivalen Lucia i Underjorden. Det är ganska många bilder och det lär bli ännu fler, så jag delar upp det i fyra delar:

Underjorden

Kulturcaféet

Skvaller

Diverse

På förekommen anledning (som man säger) så ska jag påpeka att detta i första hand är bilderna, ingen djuplodande recension eller så. Jag såg nog inte något program i sin helhet, för jag gick mellan scenerna och fotograferade och filmade, skruvade lite ljud ibland med mera. Lite kommentarer runt bilderna blir det väl, men jag kan inte säga så mycket om musiken. Lyckligtvis finns en hel del inspelat, så jag ska höra mer senare.

Jag vill gärna att ni som såg hela program skriver ner lite om vad ni tyckte, så lägger jag in det här. Skriv till mej! Speciellt är jag ute efter lite mer kommentarer om spelningarna i Underjoden/Filmsalen. Dick har redan bidragit med en del. Gör som han! Skriv lite om de som ni såg mycket av, och som ni kan ha lite åsikter om. Hur var de, var det en bra spelning för att vara dem, var det några överraskningar, vad handlade låtarna om...?

En sak till: Jag saknar många namn på bandmedlemmar, så skicka mej gärna kompletta bandsättningslistor, så lägger jag in namnen så alla får den ära de ska ha. Synd att stå med på bild anonymt om man inte vill.

 

Nu officiell styrelse!

Uppslutningen på årsmötet blev inte så stor, men det var ett officiellt utlyst årsmöte så vi blev beslutsföra och kunde välja en i demokratisk ordning vald styrelse.

Hanna Trygg, kassör

Ingemar Ragnemalm, ordförande

Lina Skerdén, ledamot

Martin Johnsson, sekreterare

Peter Trygg, vice ordförande

Vi hade inte lust att gräva ner oss i långrandiga diskussioner om stadgar eller så. Det tar vi en annan gång. Föreningens officiella namn fortsätter därmed att vara Visans Vänner i Linköping, och vi kommer att förtsätta använda Underjorden som namn på det mesta vi gör. Allt är alltså som vanligt, bortsett från att vi har det formella lite bättre i hamn, och säkert en av Sveriges yngsta och mest progressiva Visans Vänner-styrelser!

Att tre av fem i styrelsen snarare är poeter än vissångare är för övrigt inget problem. Diktläsning var redan förr en normal del av verksamheten, så till den grad att det till och med framgår av stadgarna.