undergroundmusik med texterna i centrum

på Kultur- och mediahuset Elsa i Linköping

www.underjorden.nu

Scen för din musik! Här behöver man inte vara helproffsig för att uppträda, och det är absolut inte nåt krav att spela covers som på många andra ställen.

Alla stilar som funkar i en liten lokal, speciellt musik med texten i fokus, men även instrumentalt eller på andra språk. Kontakt: Martin. Sidan uppdateras av Ingemar. (Se även nedan för ansvariga för respektive detum!)

Om du inte är med så är det ditt eget fel!

(I alla fall om du är östgöte. Vi kan inte betala resor från utanför Östergötland, tyvärr!)

Innehåll

Aktuellt (en bit ner på denna sida)

Var? För vem? Av vem?

Tidigare arrangemang

Kolla in bildsviten som visar vägen till Elsas!


Aktuellt

Underjorden.nu upphör!

Domännamnet underjorden.nu kommer att upphöra! Nej, denna sidan försvinner inte, inte verksamheten heller, men ni kommer inte att kunna komma hit med adressen underjorden.nu. Gamla adressen, den lite krångligare www.lysator.liu.se/~ingemar/elsas gäller fortfarande.

På lite sikt kommer den nya adressen att bli underjorden.se! Domänen är registerad och kommer att fungera så snart jag lyckas fixa någon form av strul med webbhotellet.

Jag räknar med att underjorden.nu slutar fungera i slutet av september.

Underjorden och Klubb Q

I höst kommer begreppen "Elsa i Underjorden" och "Klubb Q" att samsas på samma affischer. Anledningen är att Elsas Hus personal driver liknande arrangemang de tisdagar vi inte arrangerar. Vi får se om det blir någon skillnad, men egentligen spelar det ju inte så stor roll vad det heter bara det finns en scen att spela på! Man kan alltså gå till Elsas Hus varje tisdag för lokal kultur, och kanske ännu mer öppen scen än tidigare. Har vi för mycket artister för våra egna tillfällen så skickar vi förstås glatt vidare till de andra.

Trummor?

En betydande skillnad mot tidigare är att numera kommer det alltid att finnas ett trumset tillgängligt på spelningarna! Denna ständiga huvudvärk för oss som arrangerar är altså löst. Ja, ljudfrågan är förstås en annan sak, att dämpa trummorna lagom mycket och uppmuntra användandet av öronproppar när det är högt ljud, men varken vi eller banden behöver låna och släpa.

Hösten -04

Aktuella datum: 12/10, 26/10, 16/11! Dessutom ska vi avsluta hösten med en större spelning på en lördag i december. Vilken är inte spikat än.

Kontakt: Martin eller Ingemar

Minnen från våren -04

Det blev ett antal spelningar: 24 februari, 30 mars, 27 april, 24 april och 25 maj.

Sommaren -04

Inget på Elsas Hus (men kolla Swartz i Underjorden, där blev det en spelning i juni!).

Minnen från hösten -03

Det blev en riktigt tät höst med Underjordar , 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 2/12 samt 12/12 (Lucia). Läs här, här, här, (men ingen om 11/11), här, här och här!

Efter fem hela år med Elsa i Underjorden tyckte jag att det kunde vara dags att sammanfatta, så här är en artikel jag skrivit: 5 år i Underjorden. Se även "tidigare arrangemang".


Lite information till artisterna:

Vi har ingen fast ljudtekniker på Elsa i Underjorden! Ibland har jag hjälp med det (tack, Göran och Martin!), ibland får vi turas om att ratta varandras ljud.

Vi har oftast distrobord på varje spelning i Elsa i Underjorden, tillgängligt för alla som vill sälja skivor, inte bara de som spelar, men det är ju ni som kommer att sälja bäst, så ta med! Jag har en låda med skivor med tidigare medverkande som jag tar med varje gång. Pengarna går så klart till banden. Fast de enstaka 50-lappar jag är skyldig två band krånglar jag inte med. Ni får pengarna vid tillfälle, men det är för lite för att leta telefonnummer och adresser. Kom på en spelning i stället, passa på att göra lite reklam för din platta, och få både den gamla slanten och kanske sälj lite mer.

Budgeten är stram, som du kan förstå. Rejäla gager är inget du kan räkna med här, möjligen lite småpengar "på dörren". Resor ersätts inom länet, men längre bort kan du inte räkna med att få pengar för. Stim-pengar betalas ut i vanlig ordning. Spelar du enbart icke-Stimmade låtar så vill jag gärna veta det.


All information på denna sida är från Ingemar Ragnemalm personligen, och inte nödvändigtvis korrekt, godkänt av Elsas Hus/Studiefrämjandet. All information är preliminär och finns här med avsikten att informera dig om vad vi hoppas göra, för att väcka intresse och få kontakt.

MUSiKringen