Svenska Äventyrsklubben
Redaktör: Fredrik Ekman

Svenska Äventyrsklubbens informationssida om:

Den Stulna Kungaspiran

Författare ?
Recension Allt om Hemdatorer nr 1 1985: (Recension av Spectrum-versionen)
I detta svenska äventyrsspel är du strandsatt i det förtrollade landet Raellien. Din uppgift är att återta en stulen kungaspira. Utöver ett vanligt äventyrsspel innehåller programmet även vissa ingredienser från rollspelsvärlden.
Innan spelet börjar, slumpas din karaktär fram. I styrka, uthållighet, magi, intelligens och tur tilldelas man ett värde mellan ett och tio. Ju högre värde desto bättre. Det är dessa egenskaper som du får med dig från början, och som avgör hur bra du klarar dig i olika situationer.
I spelet råder en sådan där mysig stämning, som t.ex. "Hobbit". Du ser ögon som tittar på dig, anfalls av konstiga varelser och upptäcker de mest fantastiska platser.
Programmet är bra utformat och innehåller hyfsade rumsbeskrivningar. Beskrivningarna är ofta målade och berättande och därmed också lättlästa. När jag spelade stötte jag på allt från svartalver och troll till grymma ödlor. Fast jag måste erkänna att svartalverna var de mest envetna jag träffat på.
BETYG: KKKK
Patrik
System Commodore 64 och Sinclair ZX Spectrum
Förlag Swescot
Publiceringsår 1984-85?
Antal rum ?
Saker ?
Personer* ?
Ordförråd** ?
Min. systemkrav ?
Nätsida nej
Hämta*** Commodore 64-version: Efterlyst!
Sinclair ZX Spectrum-version: Efterlyst!

Ändringar markeras med röd NYTT minst en vecka och grön NYTT minst en månad. Senaste uppdatering: 14/12-1998.
*) "Personer": (NPC, non-player character) Datorkontrollerade varelser spelaren kan möta i äventyret
**) "Ordförråd": Antal olika ord som spelet förstår i spelarkommandot
***) "Hämta": Kolumnen anger filens storlek; klicka på talet för att hämta! Om talet är inom parentes så ligger filen inte här hos SÄK.


Distributionsservice: Om du har ett textäventyr som du vill dela med dej av, men inte har egen plats på nätet, så tillhandahåller SÄK gärna plats och nedladdningsmöjlighet från dessa sidor.
Denna sida uppdaterades senast 14/1-1999. Redaktör: Fredrik Ekman