Tidigare jobb
Magnus Cedergren, född 1966
Civilingenjör i datateknik från KTH 1990
Arbetar på VINNOVA i Stockholm
Bosatt i Sollentuna

Jag tog examen på KTH 1990. Mina tidigare jobb, före tiden på VINNOVA:
1/11-90 - 23/5-93 Inst. för Numerisk Analys och Datalogi (NADA, KTH)
På NADA arbetade jag på Interaktions- och presentationslaboratoriet (IPLab). Jag utvecklade prototypsystemet Plita, vilket var ett försök till ett hypertextverktyg för skrivande, där jag särskilt testade olika typer av nya språkverktyg. Länk till NADA.
Mer om mitt intresse Språk och datorer
24/5-93 - 30/4-95 FFV Test Systems AB
Min tid på FFV Test Systems ägnade jag till största delen till ett och samma systemutvecklingsprojekt, först som systemutvecklare, senare som projektledare. Programverktyget GPG är en grafisk programgenerator. Den är generellt såtillvida att det enkelt går att ladda version av olika programmeringsspråk i det. Länk till FFV Test Systems AB.
Mer om mitt intresse för Utvecklingsverktyg
2/5-95 - 19/1-98 Telia
På Telia arbetade jag med innovativ internetutveckling, genom projektledning, affärsutveckling, prototyputveckling och verksamhetsutredningar. Jag arbetade dels åt forskningsbolaget Telia Research och dels åt Passagen.
 • Större utredning av plattformar för personalisering av Passagens tjänster
 • Utredning kring framtida IT-strategi för Passagen
 • Prototyputveckling kring säkerhet på Internet: smarta kort för banktillämpningar
 • Internetteknik som verktyg för distansutbildning
 • Telecommunites (intressegrupper på nätet)
 • Verksamhetsutredning kring avdelningen "Framtida affärer"
 • Länk till Passagen och Telia.
  Mer om mitt intresse Språk och datorer
  20/1-98 - 30/9-99 Framtidsfabriken
  Mitt arbete på Framtidsfabriken innebär teknisk affärsutveckling och innovationer på Internet kring bl.a. community, personalisering och avancerad informationsfiltrering. Under min tid på företaget växte det från ca. 20 personer till ungefär 300.

  Jag valde vanligen att ta rollen som teknisk affärsutvecklare/senior systemarkitekt, vilket ofta innebar frukbara samarbeten med en kommersiell projektledare och med programmerare. I projekt för Postens Torget, Volvo personvagnar och Vattenfall utvecklade vi olika personaliserade lösningar - både i form av strategier och konkret systemutveckling.

  Jag arbetade också som prototyputvecklare med att realisera (dvs. systemera och programmera) en idé som jag utvecklat tillsammans med Jonas Birgersson personligen. Tanken var att denna "Newgroup Guide" skulle komma till användning inom Bredbandsbolaget.

  Länk till Framfab och Bredbandsbolaget.