Fork me on GitHub

Ek

Ett försök att ersätta Hogia Hemekonomi (Hogia Personal Finance Software) eftersom Hogia har lagt ner det projektet. För att slippa kasta bort de data jag har så kan jag inte bara byta till något annat program utan skriver ett eget som kan läsa data från Hemekonomi. Hogias Hemekonomi fungerar inte alls i senare än Windows XP resp Windows 10 32-bits.

Detta programmet fungerar och klarar att läsa in en existerande databas i både XP (Pro) och Windows 7 (Ultimate). Fungerar även Windows 10 pro 64-bits med Oracle JRE 7 32-bits (men inte senare eller 64-bits). Programmet är skrivet i Java och bör därmed fungera på alla plattformar som har en lämplig Java-motor. Men importen från Hemekonomi fungerar enbart under Windows, troligen krävs det också att filen/databasen kommer från en Hogia Hemekonomi som körts på Windows (dvs tror inte det fungerar med en som kommer från Mac). Möjligen kan Access eller MDAC25 behövas men det verkar inte så. Programmet sparar i ett eget XML-format som troligen är lätt att tolka om du vill föra över data till något annat.

Vill du hjälpa till så behöver jag hjälp med att verifiera alla siffror. Att kontrollera summor och saldovisningar etc. Eller bara berättelser om att du provat programmet och vad du tycker om det (både bra och dåligt, både rena upplevelser och hård fakta). Maila mig på adressen längst ner på den här sidan.

Om du är nyfiken så ladda ner aktuell status: ek.jar 0.11.
Det skall inte påverka din databas så du skall lugnt kunna titta på det och ändå fortsätta köra ditt gamla Hogia Hemekonomi. Men jag rekommenderar ändå att göra en kopia av dina nuvarande data (backup). Eventuella ändringar du gör kan inte återföras till Hogia Hemekonomi. Du kan behöva Suns JRE (minst version 1.5) för att kunna köra det men annars så skall det bara vara att ladda ner filen och dubbelklicka på den, eller köra från kommandoraden: "java -jar ek.jar".

Gamla versioner

Andra sidor som kan vara av intresse för den lille ekonomen:

Senast ändrad juli 2020.
This page was last modified July 2020.