UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

22/5: C++11

Med Per Karlström, ISY

Det senaste året har varit lite av julafton för en C++-programmerare. I augusti 2011 blev en ny ISO standard klar för C++11, som ersätter C++03. Nyligen, i mitten av mars i år, firade dessutom GCC 25 år och kom med version 4.7, som stödjer de flesta nya finesserna i C++11.

På kvällens UppLYSning kommer Per att introducera en delmängd av dessa finesser så att det framgår vad de är och vad man kan ha dem till.

Per Karlström jobbar som forskarassistent på ISY och forskar på mjukvara som skall underlätta konstruktionen av nya processorer. I det arbetet använder han främst C++ som implementationsspråk. Per skrev sina första rader C++ för ca 15 år sedan och har inte tröttnat på språket än.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator