UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

UppLYSning är namnet på Lysators föredragsserie som började under hösten 1995. Föredragen är öppna för alla intresserade och behandlar en mängd intressanta ämnen. En del föredrag vänder sig till dig som är nybörjare inom området, medan andra vänder sig till dig som redan kan en del. Om inget annat meddelas hålls UppLYSningar i Visionen kl 18-20 på tisdagar.

Kommande UppLYSningar

Inga UppLYSningar planerade just nu. Vi återkommer när det är dags för nästa!

3/11 Bli världsmästare med AI!
Inge Wallin / Jon Dybeck
Datorföreningen Lysator och Föreningen för Intelligenta Autonoma system, FIA, vid LiU håller på att skapa en gemensam intressegrupp för Artificiell Intelligens, AI. Vi kommer att programmera olika typer av AI och ställa upp i tävlingar mot andra grupper över hela världen. Exempel på tävlingar vi hoppas kunna åka till är Computer Olympiad med bl a världsmästerskapen i datorschack och andra spel, samt Robocup, VM i robotfotboll.

Tidigare UppLYSningar

Ta en titt på vår lista över föredrag som varit. Till vissa föredrag finns även föreläsningsanteckningar.

Tid och plats

UppLYSning sker klockan 18-20 på tisdagar i Visionen. Akademisk kvart gäller.

Hur får jag mer information?

Hur kan jag hjälpa till?

Anmäl dig som föredragshållare om något intressant ämne! Tala om att du vill hjälpa till att sätta upp affischer någonstans! Kort sagt - prata med Kent Engström (till exempel på adressen upplysning@lysator.liu.se) om du vill vara med!

UppLYSning anordnas av Lysator i samarbete med IDA och ISY.