UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

2/3: En odyssé i modern C++

Med Per Karlström

C++ är ett kraftfullt språk som står sig starkt i tider med interpreterade och Java-liknande språk. Utöver arvet från C och objektorientering, finns ett oerhört kraftfullt template-system som används flitigt i både STL och Boost.

I denna upplysning ska vi titta närmare på templates och sen med hjälp av STL och Boost visa på kraftfulla sätt att använda dem. Vi kommer även ta en titt in i framtiden för att se på vad nästa version av C++, C++0x, har att bjuda på.

Per Karlström skrev sina första rader C++-kod i gymnasiet och har sen dess använt det av och till. De senaste fyra åren har han använt sig av det dagligen i sitt arbete. Per jobbar på ISY som doktorand och forskar om ESL-verktyg för konstruktion av processorer.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator