UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

11/11: Nätets framtid: avlyssnat eller krypterat?

Med Mattias Wingstedt

I och med FRA-lagen har det i år varit mycket fokus på hur nätet håller på att bli en mer avlyssnad och övervakad plats.

Den här UppLYSningen kommer att beskriva några tekniska möjligheter som står till vårt förfogande för att vända denna utveckling: dels genom att ta i bruk lösningar som redan finns idag, till exempel StartTLS-kryptering av mejl; dels genom att presentera ett sätt att bygga framtida nättjänster där kommunikationen mellan användare skyddas med end-to-end-kryptering.

Mattias Wingstedt är gammal lysit som till vardags arbetar med utveckling av mobila Internet-applikationer i Firefruit AB. Är involverad i att försöka öka användningen av kryptering på nätet med starttls.se

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator