UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

9/9: Puppet

Med Thomas Bellman, NSC

Har du någon gång installerat om en dator, och sedan spenderat flera timmar eller dagar med att försöka komma ihåg hur den var konfigurerad? Äger du mer än en dator och glömmer ibland att föra över konfigurationsändringar mellan dem? Eller är du ansvarig för flera hundra servrar och arbetsstationer med olika versioner av RedHat, FreeBSD, Solaris och AIX?

Puppet hjälper dig att automatisera och systematisera administrationen av dina Unixoida system, och på köpet får du också dokumenterat vad du gjort med dem.

Thomas Bellman är gammal lysit som sysslat med systemadministration i heterogena Unix-miljöer i mer än 15 år. Han jobbar nu med att sköta om beräknings- och lagringskluster på NSC.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator