UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

29/4: Distribuerad versionshantering med git

Med Gustaf Hendeby

Git är ett relativt nytt fritt versionshanteringsverktyg, kanske mest känt för att det används för att hantera Linux-kärnan. Git används framgångsrikt i stora projekt men passar även mindre hobbyprojekt, mycket på grund av sin flexibilitet.

UppLYSningen syftar till att visa hur git kan användas i olika utvecklingsmodeller och som interface till andra populära versionshanteringsverktyg. Samtidigt är tanken att smyga in några av de grundläggande idéerna för hur git fungerar under skalet.

Gustaf Hendeby forskar till vardags inom signalbehandling på ISY, men har haft ett genuint intresse för programmering sedan han fick sin första dator. Sen han upptäckte git har han steg för steg börjat använda git för nästan all sin versionshantering.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator