UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

22/4: Javas framtid

Med Thorbiörn Fritzon, Sun Microsystems

Var är Java om tio år? Kommer det överleva eller kommer det ersättas av .NET eller Ruby on Rails och liknande super-produktiva ramverk? Kommer Java vara nästa COBOL, ett pinsamt arv med enorma underhållskostnader och ingen framtid? Kommer all tid och pengar vi investerat i Java gå förlorat?

Det här föredraget handlar om vad Sun arbetar med för Javas framtid och vad Java-communityn kan göra för att anpassa sig till framtiden.

JavaSE 6 introducerade Java Scripting Framework (JSR-223), Java Compiler API (JSR-199) och annat godis. Föredraget tittar på nyheterna i Java och hur olika språk kan samexistera i JVM:en. Vi tittar på dynamiskt typade språk som Ruby, Python, JavaScript och deras kompisar och på vad som kommer i Java SE 7.

Thorbiörn Fritzon började med Java redan vid releasen 1995. Sedan 1999 är han Javaarkitekt på Sun Microsystems och då och då talesman i Java-sammanhang. Thorbiörn skriver böcker och är en återkommande talare på konferenser och andra evenemang. Hans hobby är programmeringsspråk och han har hur många som helst.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator