UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

15/4: Python 3.0

Med Fredik Lundh, Pythonware

Första publika versionen av Python (0.9.0) släpptes 1991. Sedan dess har en rad versioner kommit medan språket blivit allt populärare. Hela tiden har skaparna försökt att inte bryta bakåtkompatibiliteten, så sådana ändringar hänvisade man till den mer eller mindre mytiska versionen Python 3000.

För ett tag sedan blev Python 3000 konkret när utvecklingen av Python 3.0 började. Alpha-versionen 3.0a4 släpptes nyss och i september är det dags för den slutliga versionen.

Ikväll berättar Fredrik om vad som är annorlunda i Python 3.0, allt från stora ändringar (som Unicode per default i strängar) till en rad småsaker.

Fredrik Lundh är en Python-veteran som jobbat med utveckling av och i Python sedan mitten av 90-talet. Fredrik brukar bidra med lite småsaker i varje ny version av Python. Han är också mannen bakom de populära modulerna PIL och ElementTree.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator