UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

1/4: Twingly - arkitektur för massivt skalbara webbapplikationer

Med Martin Källström, Twingly

Twingly är en sökmotor för bloggar från hela världen med en arkitektur baserad på öppen källkod som gör det möjligt att indexera stora mängder data och att klara stora mängder sökningar med korta svarstider. Martin går igenom hur sökmotorn är uppbyggd och visar exempel på hur man enkelt kan bygga applikationer som använder sig av Twinglys öppna API.

Martin Källström är en av grundarna till Twingly. Han är en D94 som jobbade på Framfab i Linköping 1999-2000 och sedan rymde till ett jobb som webbutvecklare i Tokyo precis innan dot-bomben. Nu är han VD och en av drivkrafterna bakom Twingly, som från att ha varit helt okänt för bara ett år sedan nu samarbetar med några av de största tidningarna i Europa med att knyta ihop traditionell media med bloggvärlden.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator