UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

19/2: Sharing is caring - piratrörelse eller piratkrig?

Med Marcin de Kaminski, Piratbyrån

Sverige anses idag vara ett av världens största tillhåll för datapirater och fildelare. Ohyggligt tycker vissa, tilltalande menar andra. Kvällens UppLYSning presenterar och diskuterar de senaste årens händelser och skeenden utifrån den svenska piratrörelsens perspektiv.

Aktörerna är många, men få har skrivit fildelningshistoria som Piratbyrån och dess sidoprojekt The Pirate Bay. Med sina provokativa ställningstaganden för fildelning, piratkopiering och Internet i stort har man lämnat tydliga avtryck i den digitala världen.

Marcin de Kaminski är aktiv i Piratbyrån och en av grundarna av The Pirate Bay. Han delar mycket filer, mest nyutkomna Disneyfilmer och lek-och-lär-spel. Till vardags studerar han beteendevetenskap vid LiU.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator