UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

20/11: GNU, FSFE och SELF

Med Henrik Sandklef, FSFE

UppLYSningen börjar med en kort historik kring GNU-projektet och ideologin bakom projektet. Vidare kommer de olika FSF-organisationerna att presenteras kort: Vad gör de egentligen? Varför föredrar vi "Fri Programvara" före "Öppen källkod"? Vi kommer också att gå igenom på FSFEs nuvarande aktiviteter samt vad du kan göra för att hjälpa till.

SELF-projektet (Science, Education and Learning in Freedom) har som mål att skapa ett förråd av undervisningsmaterial om Fri Programvara och Öpnna standarder. Projektet gör detta genom att tillhandahålla en plattform för kollaborativ utveckling av nya eller saknat undervisningsmaterial inom området.

Vi kommer att visa hur SELF används, hur du skapar lektioner och kurser, samt kombinerar lektioner från olika kurser till en ny kurs. Vidare kommer vi att förklara fördelarna med SELFs versionhantering och bedömningsystem.

FSF Europe grundades den 10e mars 2001 och arbetar med alla europeiska aspekter av Fri Programvara och GNU-Projektet i synnerhet. Organisationen stödjer aktivt utvecklandet av fri programvara och främjandet av GNU-baserade system som GNU/Linux.

Henrik är anställd på IT Universitetet, bland annat annat för att jobba med SELF-projektet. Han jobbar för FSFE och i GNU-projektet, bland annat som ansvarig för GNU Xnee. Henrik jobbar också som kunsult på Sandklef GNU Labs.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator