UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

7/11: IP Multimedia Subsystem

Med Petter Larsson, Cybercom Group

IMS, IP Multimedia Subsystem, är det nya, kommande, coola sättet att etablera samtal i 3G-nät. Det bygger på IETF-standarder, som SIP och SDP för samtalsuppkoppling och Diameter för autentisering, och kommer även att kunna användas för att ringa till och från IM-klienter och SIP-telefoner i det fasta nätet.

UppLYSningen ger dig en överblick över de ingående servrarna i IMS-nätet och en snabbgenomgång av SIP (Session Initiation Protocol). Ta chansen att redan nu få lära dig hur din nästa mobiltelefon kommer att fungera under skalet!

Petter jobbar på Cybercom group i Linköping som konsult och arbetar med simulatorer för telekom i vanliga fall. Han håller även kurser in om IP och IMS för både Ericsson och operatörer. Petter har pluggat D i Linköping och är root i Lysator.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator