UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

24/1: Versionshantering med monotone

Med Richard Levitte, Levitte Programming

Monotone är ett distribuerat versionshanteringssystem, och är fri programvara. Dess "repository" är en enda fil som hanteras med hjälp av SQLite via atomiska kommandon. Bland dess features finner man ett protokoll som stöder en p2p-modell, historiekänslig ihopslagning av utvecklingstrådar och grenar, globalt unika identifierare och signaturer av revisioner med hjälp av RSA. Monotone går just nu att köra på de flesta Unix-dialekter samt Windows.

UppLYSningen är tänkt för personer som har erfarenhet från något versionshanteringssystem, till exempel CVS, Subversion, ClearCase, Perforce eller RCS. Richard kommer att berätta hur monotone fungerar generellt, visa lite grundläggande praktiskt handhavande och demonstrera GUI-verktyget monotone-viz.

Richard Levitte är utvecklare, konsult och lärare som är starkt inblandad i diverse fria och "OpenSource"-project, såsom OpenSSL, monotone, ctwm, GNU emacs och andra GNU-verktyg (för VMS) med mera sedan tidigt 90-tal.

Film finns tillgänglig.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator