UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

2/3: GNU och FSF Europe

Med Jonas Öberg, FSF Europe; Henrik Sandklef, GNU

Hur blir ett program en del av GNU-projektet, och vad sysslar egentligen Free Software Foundation med? UppLYSningen tar upp frågor kring hur GNU-projektet fungerar, vilka resurser som finns tillgängliga och vad det innebär att arbeta som maintainer.

UppLYSningen tar också upp frågor kring licenser och upphovsrätt. Vad får man egentligen göra med fri programvara, vad har Musse Pigg med upphovsrätt att göra och hur skyddar man lämpligen sina rättigheter?

Henrik är maintainer och författaren till Xnee och jobbar i GNU Evaluation Team. Henrik är till vardags konsult på Syrén Software i Göteborg. Jonas är vice ordförande för Free Software Foundation Europe och har tidigare varit aktiv som systemadministratör inom GNU-projektet. Till vardags är han systemadministratör på Institutionen för informatik vid Göteborgs Universitet.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator