UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

11/2: Webware, FunFormKit och Cheetah Template

Med Erik Forsberg

Webware är en webapplikationsserver, som Tomcat men med den skillnaden att dina Servlets skrivs i Python. Om du tycker Tomcat är tungrodd och svårförstådd är chansen stor att du tycker bättre om Webware, särskilt om du gillar Python. Med det utmärkta tillägget FunFormKit får du dessutom en smärtfri hantering av <FORM> komplett med felhantering och validering av indata.

Templatesystemet Cheetah Template fyller XSLTs funktion, men är också det betydligt enklare att förstå sig på och använda. Cheetah går även att använda utan Webware, för alla möjliga tillfällen då du behöver ett templatesystem.

UppLYSningen kommer att gå igenom hur Webware fungerar samt hur du installerar, kör och utvecklar mot det. FunFormKit och Cheetah kommer också att få god uppmärksamhet. Det hjälper förmodligen om du har programmerat lite Python tidigare, men om du inte kan det är Webware en utmärkt anledning att lära sig.

Erik Forsberg är C-högre, exjobbar på Cendio Systems och planerar att ta över världen inom 3 till 90 år.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator