UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

12/11: Pike

Med Martin Nilsson

Programspråket Pike har en stark koppling till Linköping och har under sin uppväxt hunnit med att bo hos såväl Lysator och Cendio som Roxen innan det landade hos IDA. Språket som sådant är ett generellt, bytekodinterpreterande programmeringsspråk som mycket liknar C, C# och Java och som ur teknisk synpunkt står sig bra både mot dessa språk och mot rena skriptspråk.

Under UppLYSningen kommer jag bland annat att berätta lite faktisk och ideologisk historia, ljuga med statistik samt ge en introduktion till själva språket. Jag tror och hoppas att alla icke-Pike-användare som kommit i närheten av något modernt programspråk ska kunna skriva egna Pike-program efter UppLYSningen.

Martin Nilsson har gått från att ha utvecklat i Pike under flera år på Roxen Internet Software till att utveckla Pike på PELAB, IDA, LiU.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator