UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

15/10: Xenofarm

Med Anders Qvist

En byggfarm är ett verktyg som hjälper till att verifiera ändringar i ett projekts källkod, genom att försöka kompilera och testa källkoden på ett antal system med olika arkitektur, operativsystem och kompilatorer.

Xenofarm är Lysators byggfarm. Den utvecklas och drivs av Lysiter och drar nytta av Lysators brokiga samling av UNIX-arkitekturer. Totalt ingår över 20 maskiner i farmen. För närvarande bygger systemet Pike, Python och LysKOM-servern på Lysator. Bra dagar kan farmen bygga uppåt 20 versioner av dessa projekt.

UppLYSningen ger en introduktion till byggfarmar och en genomgång av hur Xenofarm löser problemen förknippade med automatisk kompilering av mjukvaruprojekt. Xenofarm kan hjälpa dig i ditt mjukvaruprojekt; vi förklarar hur.

Anders Qvist är systemvetare och anställd på UNIT.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar i Ada Lovelace, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator