Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 13, 15 december 1995.
Sammanställt av: Johan Magnusson <johan@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se

Innehåll

Lysators Rydspul

Lysators Rydspul öppnade idag, fredagen den 15 december. I pulet, som är beläget överst på Rydsvägen 260, finns för närvarande 6 stycken Sun Sparcstation 1 med 16MB Ram, 19"-skärmar samt lokal disk för samtliga maskiner. En laserskrivare finns också på plats, men är i skrivande stund inte fullt konfigurerad.

För att komma in i lokalen loggar man in med sitt ordinarie användarid och lösenord på terminalen som är placerad utanför.

Ansvarig för Lysators Rydspul är Morgan Nilsson <morgan@lysator.liu.se>.

Garb -- Lysators tidning

Tillförordnad Bug (redaktör för Lysators tidning Garb) är tills vidare Linus Tolke <linus@lysator.liu.se>.

Manusstop för nästa nummer är 15 januari 1995.

Skicka dina bidrag till bug@lysator.liu.se. Om du har stora artiklar så hör av dig omedelbart med en uppskattning av antalet sidor och andra detaljer du vill ha diskuterat.

/Linus

Newsy -- newsservern

För närvarande tar vår newsserver newsy emot drygt 450MB inlägg per dygn, vilket motsvarar drygt 40kbit/s, dygnet runt, året runt.

Lysators Modempool

Inga större förändringar har skett sedan senaste Lystring. Dock har föreningen i sin ägo två stycken Vax 6000 med dubbla processorer och 192MB Ram vardera, vilka vi hoppas snart ska kunna tas i drift körandes en någorlunda aktuell version av Ultrix. En av dessa kommer att tjänstgöra som föreningens nya ftp-server.

Q-husets kodlås

Admittansen har satt upp ett kodlås vid Q-husets ytterdörr så att Admittansen's medlemmar ska kunna ta sig in. Natuligtvis vill vi erbjuda Q-husets övriga medlemmar att ta del av dess fördelar och har därför satt upp ett mailalias där man kan registrera sitt kort som dörröppnare. Om du tycker att du skulle ha nytta av att kunna öppna Q's dörr dygnet runt så kan mer information finnas på http://www.lysator.liu.se/admittansen/kodlås.html