Full resolution (TIFF)
- On this page / på denna sida
- Inledning
<< prev. page << föreg. sida << >> nästa sida >> next page >>
Below is the raw OCR text
from the above scanned image.
Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan.
Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!
This page has been proofread at least once.
(diff)
(history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång.
(skillnad)
(historik)
Vinet.
Inledning. – Vinodlingen. – Rankan.
– Olika slag deraf. – Drufvans beståndsdelar.
– Drufsaftens förarbetning, pressar, centrifugalmaskiner.
– Jäsningen. – Hvitt vin och rödt vin.
– Metoder att öka och förbättra vinet.
– Gallisering och Chaptalisering. - Petiotisering.
– Förvaring af vin genom upphettning. - Pasteurs förfarande.
– Vinlagring. – Vinets sjukdomar. – Vinets sammansättning.
– Alkoholhalt i olika vinsorter. – Musserande viner. - Champanj.
– Veuve Cliquot. – Cider, bärvin, palmvin o. s. v.
I ordets vidsträcktaste bemärkelse förstår man med
vin en genom jäsning af sockerhaltiga växtsafter
beredd dryck, som utom alkohol innehåller socker
och växtsyror. Så har man äplevin (cider), bärvin
o. s. v. Främst bland alla står dock drufvans ädla
saft, af hvilken redan Noak
<< prev. page << föreg. sida << >> nästa sida >> next page >>
Project Runeberg, Tue Dec 12 12:18:03 2023
(aronsson)
(diff)
(history)
(download)
<< Previous
Next >>
https://runeberg.org/uppfinn/5/0175.html