|
Litteraturlista
- Bonniers Stora Kokbok: sid. 557-579. Bonnier Fakta 1983.
- Eldh, Robert: Brännvinsbok. 1977.
- Gourmet: Nr. 4/1992.
- Linné, Carl von: Anmärkningar om brännvin. 1964.
- Lyngby Jepsen, Hans: Brännvin och brännvinskryddning. 1974.
- Munkebo, J: Hembränning och brännvinskryddor. 1972.
- Sandklef, Albert: 30 sorters Kryddat Brännvin och tre nya. Fabel, olika upplagor 1947-88.
- Sjögren, B: Brännvinskryddor i skog och mark. 1985.
- Skånskt brännvin. 1976.
- Steingrimsen, Oscar: Ditt eget brännvin. 1984.
- Svenska Kocklandslaget/Tore Wretman: Det Svenska Matåret, sid. 112-113. Bokförlaget Bra Böcker 1992.
- Tommelstad, O: Kungsgrogg och rallarjuice. 1971.
- Weltzin, Carolina: En gammal svensk handbok vid brännvinsbränning. C. Topelius Bokförlag 1973.
- Wingård, Sven: Krydda brännvin. Bonnier Alba 1993.
En bra flora att ta med ut i markerna är:
Fitter/Fitter/Blamey: Bonniers Flora i färg. Bonnier Fakta 1974-89.
Listan är inte komplett på något sätt. Litteraturtips mottages med tacksamhet.
|