Litteraturlista

  • Bonniers Stora Kokbok: sid. 557-579. Bonnier Fakta 1983.
  • Eldh, Robert: Brännvinsbok. 1977.
  • Gourmet: Nr. 4/1992.
  • Linné, Carl von: Anmärkningar om brännvin. 1964.
  • Lyngby Jepsen, Hans: Brännvin och brännvinskryddning. 1974.
  • Munkebo, J: Hembränning och brännvinskryddor. 1972.
  • Sandklef, Albert: 30 sorters Kryddat Brännvin och tre nya. Fabel, olika upplagor 1947-88.
  • Sjögren, B: Brännvinskryddor i skog och mark. 1985.
  • Skånskt brännvin. 1976.
  • Steingrimsen, Oscar: Ditt eget brännvin. 1984.
  • Svenska Kocklandslaget/Tore Wretman: Det Svenska Matåret, sid. 112-113. Bokförlaget Bra Böcker 1992.
  • Tommelstad, O: Kungsgrogg och rallarjuice. 1971.
  • Weltzin, Carolina: En gammal svensk handbok vid brännvinsbränning. C. Topelius Bokförlag 1973.
  • Wingård, Sven: Krydda brännvin. Bonnier Alba 1993.

En bra flora att ta med ut i markerna är:
Fitter/Fitter/Blamey: Bonniers Flora i färg. Bonnier Fakta 1974-89.


Listan är inte komplett på något sätt. Litteraturtips mottages med tacksamhet.