Hagtorn

Ännu ett mail med recept, denna gång från Bosse Gustavsson:

Jag kom att tänka på ett nytt recept som du bör föra in på hemsidan, nämligen följande:

Hagtorns-snaps!

Tag blad och blommor från Hagtornsbusken alternativt Hagtornsträdet och lägg i glasburk. Häll över sprit så att det täcker och lagra på mörkt ställe i 2-3 månader. Sila sedan av. Hurvida det hela ska dra i 2 eller 3 månader är upp till hemkryddarens egen smak, men själv föredrar jag 2 månaders-principen. Det hela riskerar att få en beska som inte riktigt passar in på den mjukt angenäma, ganska sofistikerade smaken som denna växt framkallar. Det finns variationer på denna brygd, där man antingen tar bara blommorna, bara bladen eller både ock! Själv föredrar jag båda ingredienserna. Smaken blir djupare.

Man bockar och tackar...



Klicka för bild! Klicka för mer text!
Bild och text från den elektroniska utgåvan av "Bilder ur Nordens Flora", Projekt Runeberg!