Trippelkonsert #7

21 november 1999

Höstens sista Trippelkonsert! Programmet blev slutspikat i sista minuten, när jag äntligen fick bekräftat att Plumberboys kommer! Det blev därmed en "kvadruppel".

Christer Schütz är en kille från Mjölby som gör finstämda visor på engelska. Han hade med sig sin kompis Jimmy Welleby. En skiva är på gång, men är tyvärr inte klar än.

Al Zheimers Kvartett från Norrköping. Al Zheimers är tre killar (plus Al Zheimer själv som glömde att komma) som sjunger humoristiska visor. De har hörts i P4 en del under hösten, och kom trea i Nidvise-SM med sin sång om vad de tycker om fransmän. Läs mer om dem på Dag Swanös hemsida. (De var mer nyligen med på Finpångs Visfestival.)

Plumberboys spelar folkrock, dvs rock med influenser av folkmusik, speciellt keltisk folkmusik.

The Wandering Spirits är ett rockband från Linköping som spelar egna rocklåtar på svenska.

Det blev ett rejält program, med ena halvan dominerad av vismusik och den andra av rocken, och alla var rejält olika. Bra och varierat, även om jag i ärlighetens namn tycker två saker kunde varit bättre: publiktillströmningen och ljudnivån. Båda sakerna är svårkontrollerade. Både ljud och publik var rätt bra under första halvan, så det kanske var ljudet som fick publiken att minska mot slutet. Det var synd. Problemet är att det krävs stor återhållsamhet med trummor i en så liten lokal.

Förra spelningen var detta inget större problem. Antingen var Pierre Frennersson så bra på trummor, eller så var lokalen så full att det inte studsade lika mycket. Jag vet inte. Jag skall fundera på en lösning (dämpande skivor, speciella krav på trummisarna, mindre trumset...?), men om nån ljudexpert har förslag så lyssnar jag gärna.

Bilder från konserten kommer senare. Tyvärr dras vi med framkallningstid på kameran än så länge.

Uppdaterad 000713. Äntligen är bilderna framkallade! Ett drygt halvår tog det, och till på köpet är de gryniga och grådaskiga! Det är lite skillnad mot nu som jag har digitalkamera, eller hur? Enda likheten är att det fortfarande blir taskig kvalitet ibland.