C-Sektionen
C-Sektionen
CC | Arkiv | Kuriosa | Medlemmar | Studiefrågor | Styrelsen

Valberedningen söker:

Valberedningen söker dig som är intresserad av att arbeta för C-sektionens väl och ve.

Styrelsen:

Övriga poster och utskott:

Övriga nomineringar:


Styrelsen

Styrelsen är det sektionsorgan som tillsammans ansvarar för den löpande sektionsverksamheten. Styrelsen är ansvarigt inför sektionsmötena, Sektionsstyrelsens ledamöter arbetar med sina respektive poster utöver att träffas en gång var annan vecka på styrelsemöten utom när det är ledigheter eller tentamensperiod. Styrelsemötena tar c:a 2 timmar varje gång. Det blir c:a 20 styrelsemöten på ett verksamhetsår. Styrelseledamot är ett utmärkt sätt att få genomföra idéer och kunna påverka den löpande verksamheten inom sektionen.

Styrelsens hemsida

Ordförande

Ordföranden är den som leder sektionsstyrelsens arbete och är den som svarar för styrelsen inför sektionsmötena. Förutom att leda och fördela arbetet inom styrelsen, så sitter ordförande även med som adjungerad till olika kårorgan.

Kontaktperson: Martin Öberg <marob265@student.liu.se> <ordf@c.lintek.liu.se>
ordförande för C-sektionen 2000-2001



Vice ordförande

Vice ordförande har hand om informationen till sektionen, bland annat genom hemsidan och nyhetsmailet "Ce Det Händer", CDH. En annan viktig uppgift för vice ordförande är att vara förberedd på att även kunna ansvara för ordförandens uppgifter när ordförande är frånvarande av en eller annan anledning.

Kontaktperson: Anneli Dahlström <annda357@student.liu.se> <vordf@c.lintek.liu.se>
Vice ordförande för C-sektionen 2000-2001


Sekreterare

Sekreteraren för protokoll vid styrelse- och sektionsmöten. Dessa läggs sedan upp på hemsidan och därefter skall de arkiveras och hållas ordning på. Sekreteraren skall även se till att andra viktiga papper, som t.ex. avtal finns kvar och är välordnade i sektionens arkiv för framtiden.

Kontaktperson: Lucian Popescu <lucpo797@student.liu.se> <sekr@c.lintek.liu.se>
Sekreterare för C-sektionen 2000-2001


Kassör

Kassören håller reda på sektionens ekonomi, bland annat genom att lägga ihop årsbudgeten, hålla ett vakande öga på CC och CQ och utföra mer vardagliga sysslor som att se till att räkningar betalas.

Kontaktperson: Eeva Eljaala <eevel919@student.liu.se> <kassor@c.lintek.liu.se>
Kassör för C-sektionen 2000-2001


Intendent

Intendenten ansvarar för sektionens alla prylar och lokaler. Den största uppgiften är driften av Cerum men även driften och skötseln av sektionens andra lokaler. Intendenten har stora möjligheter att påverka hur saker skall skötas.

Intendenturens hemsida

Kontaktperson: Henrik Friman <henfr554@student.liu.se> <intendent@c.lintek.liu.se>
Intendent för C-sektionen 2000-2001


SNOrdf

Studienämndsordföranden är ytterst ansvarig inom studienämnden och representerar sektionens medlemmar i en rad olika kår- och universitetsorgan. Det finns ganska mycket man kan göra som SNOrdf. Det är en fördel om man har varit suttit i studienämnden ett år innan eller på annat sätt vunnit lite insikter om hur saker och ting fungerar.

Studienämndens hemsida

Kontaktperson: Anneli Dahlström <annda357@student.liu.se> <vordf@c.lintek.liu.se>
t.f. Studienämndsordförande för C-sektionen 2000-2001


MafU

MafU sköter marknadsföringen mot främst mot gymnasieskolorna. Detta görs bland annat skicka representanter till mässor och medverka med en monter på LiTH-dagen och liknande tillställningar. MafU är dels en post och dels ett utskott, som heter Marknadsföringsutskottet, förkortat MafU. Den som blir vald till MafU blir ansvarig för det utskott som han eller hon samlar kring sig. MafU är definitivt en post där det finns en möjlighet att prata av sig och prata om något som du känner för.

Marknadsföringsutskottets hemsida

Kontaktperson: Martin Öberg <marob265@student.liu.se> <mafu@c.lintek.liu.se>
t.f. MafU för C-sektionen 2000-2001


NärU

NärU marknadsför datavetare mot företag och har ansvar för att få in pengar till sektionen genom att skaffa sponsorer och arrangera företagskvällar. NärU är dels en post och dels ett utskott, som heter Näringslivsutskottet, förkortat MafU. Den som blir vald till NärU blir ansvarig för det utskott som han eller hon samlar kring sig. Är du bra och intresserad av att ta kontakter med företag och se till att vi datavetare blir bra marknadsförda gentemot företag, så är NärU något för dig.

Näringslivsutskottets hemsida

Kontaktperson: Fredrik Skogman <fresk597@student.liu.se> <naru@c.lintek.liu.se>
NärU för C-sektionen 2000-2001


Festerichef, CCC

Festerichefen ansvarar för festeriutskottet CC. Tillsammans med de andra i CC planerar CCC många och roliga arrangemang för oss andra i sektionen. En rolig och utmanande uppgift. Men som CCC får man definitivt vara beredd att jobba rätt mycket. Det tar relativt mycket tid vid sidan av studierna.

CC:s hemsida

Kontaktperson: Joakim Löw <joalo841@student.liu.se> <ccc@c.lintek.liu.se>
Festerichef för C-sektionen 2000-2001


Festerikassör, CCk

Festerikassören har hand om om festeriet CC:s ekonomi. Den är omsättningsmässigt och hanteringsmässigt mycket större än sektionens ekonomi, därför tar den mycket tid och energi. Men liksom annat inom CC, så behövs det en CC-kassör.

CC:s hemsida

Kontaktperson: Daniel Grünbaum <dangr142@student.liu.se> <cckassor@c.lintek.liu.se>
Festerikassör för C-sektionen 2000-2001


Övriga poster och utskott

Nedan presenteras de olika poster och utskott inom C-sektionen som det söks intresserade till. De poster som väljs på vårmötet är revisrer och webbmaster. Övriga utskott söker du till för att du är intresserad och vill jobba med det. Du har påverkansmöjligheter när du är med i ett utskott.


Revisorer

De två revisorerna ansvarar för att kontrollera styrelsen och den övriga sektionsverksamheten, d.v.s. att den har gått rätt till och har skötts enligt uppdragen från sektionsmötena och enligt stadgarna. Revisorerna kan även stödja styrelsen med råd och dåd då styrelsen eller revisorerna så tycker verkar lämpligt.

Kontaktperson: Peter Johansson <petjo450@student.liu.se>
Revisor för C-sektionen 2000-2001

Kontaktperson: Martin Jinnelöv <marji613@student.liu.se>
Revisor för C-sektionen 2000-2001


Webbmaster/Vävmäster

Webbmaster är ansvarig för webbgruppen. Webbgruppen är de som jobbar med att underhålla och vidareutveckla sektionens hemsida. Webbgruppen sysslar först och främst med att den tekniska delen och layouten medan det redaktionella innehållet på sidorna skrivs olika personer i styrelsen och utskotten.

Kontaktperson: Anders Lindahl <andli747@student.liu.se> <webmaster@c.lintek.liu.se>
Vävmäster för C-sektionen 2000-2001


Cenaste Nytt-redaktör

CN-Redaktören är huvudansvarig för innehållet på sektionssidorna i Lithanian. Oftast är man flera som arbetar tillsammans i CN-Redax och hjälps åt med text och layout. Man har stor frihet att göra det man vill. Redax passar dig som har känsla för layout eller är bra på att skriva.

Kontaktperson: Martin Öberg <marob265@student.liu.se> <ordf@c.lintek.liu.se>
CN-Redaktör för C-sektionen 2000-2001


Festeriet CC

Festeriet utses av festerichefen, CCC, och festerikassören, CCk. Dessa två väljs tillsammans med resten av den tillträdande styrelsen på vårmötet. Men CCC- och CCk-kandidaterna brukar oftast ha tagit fram förslag på resterande CC redan innan vårmötet.

CC:s hemsida

Kontaktperson: Joakim Löw <joalo841@student.liu.se> <ccc@c.lintek.liu.se>
Festerichef för C-sektionen 2000-2001


Fadderiet CQ

Fadderiet utses av fadderigeneralen, CQG, som i år heter Erik Heneryd. Fadderigeneralen väljs på höstmötet året innan. Detta för att CQ skall ha så god tid på sig som möjligt att få till en så trevlig och genomarbetad Nollperiod för de i höst anländande nollorna. Större delen av fadderiet är därför redan utsett och tillsatt. Är du intresserad bör du prata med Erik omedelbart och se om det fortfarande finns platser kvar.

Kontaktperson: Erik Heneryd <erihe190@student.liu.se>
Fadderigeneral för C-sektionen 2001


Valberedning

Valberedningen ser till att det finns kandidater till de olika posterna inom sektionen, bland annat genom att söka upp och intervjua intresserade sökande. Att sitta i valberedningen är ett mindre uppdrag som tar mycket lite tid i jämnförelse med andra sektionsuppdrag. Valberedningen skall bestå av minst en person ur varje årskurs.

Kontaktperson: Martin Öberg <marob265@student.liu.se> <ordf@c.lintek.liu.se>

Kontaktperson:Ewa Wiman <ewavi142@student.liu.se>
Valberedningens sammankallande för C-sektionen 2000-2001


MafU

Marknadföringsutskottet gör tillsammans marknadsföring av C-programmet främst mot gymnasister. MafU är dels en post och dels ett utskott. Den som blir vald till MafU blir ansvarig och sammankallande för det utskott som han eller hon samlar kring sig. MafU är definitivt ett utskott inom vilket du kan få utlopp för din känsla för vad som fungerar och vad som kan göras bättre för att vi C:are skall synas och att C-programmet skall få de studenter som vi vill ha som C:are.

Marknadsföringsutskottets hemsida

Kontaktperson: Martin Öberg <marob265@student.liu.se> <mafu@c.lintek.liu.se>
t.f. MafU för C-sektionen 2000-2001


NärU

Näringslivsutskottet marknadsför datavetare mot företag och har ansvar för att få in pengar till sektionen genom att skaffa sponsorer och arrangera företagskvällar. NärU är dels en post och dels ett utskott. Den som blir vald till NärU blir ansvarig för det utskott som han eller hon samlar kring sig. Är du bra och intresserad av att ta kontakter med företag och se till att vi datavetare blir bra marknadsförda gentemot företag, så är NärU något för dig. Sök dig då till NärU, utskottet som fiskar fram företagskontakter åt C-sektionen.

Näringslivsutskottets hemsida

Kontaktperson: Fredrik Skogman <fresk597@student.liu.se> <naru@c.lintek.liu.se>
NärU för C-sektionen 2000-2001


Cisters

Cisters är utskottet som är C-sektionens 'tjejförening'. Det behövs några som puttar på att det blir aktiviteter ibland. Det är ibland kul att bara umgås enbart tjejer.


Informationsutskottet

Informationsutskottet informerar oss c-sektionsmedlemar om allt som händer inom sektionen. Utskottsordförande är vice ordförande för sektionen och webmaster ingår i informationsutskottet. Informationsutskottet är rätt för dig som är intresserad av att dressera en av världens bästa och dessutom Linköpingsutvecklad www-servrar, en Roxen. Informationsutskottet är även rätt för dig som vill stärka vår gemenskap som C:are på alla upptänkliga vis.


Övriga nomineringar

Nedan presenteras övriga nomineringar som valberedningen söker intresserade C:are till.

LinTek:s valnämnd

C-sektionens representant till LinTek:s valnämnd är med och ordnar valet i maj månad till LinTek:s kårfullmäktige. Personen som väljs får inte ställa upp i val till kårfullmäktige. Traditionellt har denna nominering gällt den person som innevarande år är vald till vice kårordförande. Denna post brukar innebära ett fåtal möten med övriga i valnämnden, se till att det görs information om kårvalet och att se till att valet blir organiserat och genomfört med något efterarbete med att räkna rösterna.

Kontaktperson: Nils Öster <nilos106@student.liu.se>
Representant för C-sektionen 2000-2001 LinTek:s valnämnd


LinTek:s Valberedning

C-sektionens representant samma sak alla andra valberedningsledamöter. En valberedningsledamot letar upp och intervjuar intresserade sökande till LinTek:s styrelse och diskuterar ett förslag. En skillnad mot vanliga valberedningsuppdrag Personen som väljs får inte ställa upp i val till LinTek:s styrelse eller till sektionsstyrelsen. Traditionellt sett har den som valts till sammankallande i sektionens valberedning fyllt denna post. Denna post innebär ett antal möten med övriga valberedningen och ett antal, 20-30-tal intervjuer med de intresserade sökandena till LinTek:s styrelse, framför allt under vårterminen.

Kontaktperson: Ewa Wiman <ewavi142@student.liu.se>
Representant för C-sektionen 2000-2001 LinTek:s valberedning


TRIIS

En C-student till IDAs styrelse. TRIIS står för TeknologRepresentant I Instutitions Styrelse.

Kontaktperson: Fredrik Heintz <frehe@ida.liu.se>
TRIIS-representant för C-sektionen 2000-2001