UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

UppLYSning är namnet på Lysators föredragsserie som började under hösten 1995. Föredragen är öppna för alla intresserade och behandlar en mängd intressanta ämnen. En del föredrag vänder sig till dig som är nybörjare inom området, medan andra vänder sig till dig som redan kan en del. Om inget annat meddelas hålls UppLYSningar i Ada Lovelace på tisdagar enligt schema på denna sida.

Kommande UppLYSningar

2024-01-30 17:15 AI Leagues: en introduktion
Inge Wallin
AI Leagues är ett projekt inom Lysator som ger användare möjlighet att skriva bottar för olika spel och låta dem spela mot varandra. AI Leagues är implementerad som en webbserver och drivs av Inge Wallin. Lär dig hur du kan använda projektet och vad det innebär
2023-11-07 12:15 Emacs: En introduktion
Einar Largenius
Emacs är en av de äldsta och mest kraftfulla textredigerare som finns, men få lyckas bemästra detta fantastiska verktyg. Denna upplysning kommer ge en introduktion till hur Emacs är uppbyggt och även ge praktiska råd i hur man kan använda Emacs för att skriva python-kod. Se varför dina föreläsare rekommenderar just Emacs när vi tar dig från noll till helt ok på att använda Emacs!

Tidigare UppLYSningar

Ta en titt på vår lista över föredrag som varit. Till vissa föredrag finns även föreläsningsanteckningar.

Tid och plats

UppLYSning sker tisdagar på enligt schemat angiven tid i Ada Lovelace. Akademisk kvart gäller.

Hur får jag mer information?

Hur kan jag hjälpa till?

Anmäl dig som föredragshållare om något intressant ämne! Tala om att du vill hjälpa till att sätta upp affischer någonstans! Kort sagt - prata med Samuel Junesjö (till exempel på adressen upplysning@lysator.liu.se) om du vill vara med!

UppLYSning anordnas av Lysator.