Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 61 (111101), 14 augusti 2001.
Sammanställt av: Magnus Fromreide <magfr@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring/arkiv/

Innehåll:


MySQL @ Lysator

För dig som vill använda dig av en MySQL databas till något på Lysator finns nu en sådan som du lätt kan få konto på. Den svarar på mysql.lysator.liu.se och det är en 3.23.39 med transaktionsstöd. Mer information finner du på http://www.lysator.liu.se/local/datorhandbok/mysql.html

(av Erik Forsberg ZSH20140801 <forsberg@lysator.liu.se>)


CVS-server

Har du också irriterat dig på att det inte går att dela ut Lysators cvsrepository anonymt? Tycker du att Sourceforge ligger på fel sida pölen?

Nu finns cvs.lysator.liu.se, en lokalt utvecklad CVS-server där du får lägga upp egna projekt som får en egen cvsroot. Du bestämmer själv vem som ska få skriva i det, och du kan lägga till även icke-lysiter som projektmedlemmar. Dessutom kan du bestämma om det ska gå att checka ut anonymt.

Mer info finns att hämta på http://www.lysator.liu.se/local/datorhandbok/cvs.html. Dessutom finns ett möte i LysKOM <möte 9901: Lysators CVS-server (cvs.lysator.liu.se)>.

(av Erik Forsberg ZSH20140801 <forsberg@lysator.liu.se>)


Begränsat spam-skydd

Då mail-abuse.org har börjat ta betalt för sina DNS-baserade svartlistor (DUL, RSS och RBL) får du förmodligen något mera spam nu jämfört med för två veckor sedan.

Då det är en bra tjänst är det fullt möjligt att vi börjar betala för den, men vi tänkte avvakta lite och se hur Universitetet gör.

(av Erik Forsberg ZSH20140801 <forsberg@lysator.liu.se>)


Märkesbackesmålning!

Den 26:e är det andra tillfället för oss att visa att vi finns på universitetet. Kl 10.30 samlas vi vid vårat märke längst ner i märkesbacken för att gemensamt måla märket. Be there!

(av Karl Backström <backstrom@lysator.liu.se>)