Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 49, 7 december 1998.
Sammanställt av: Anders Karlsson <pugo@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Driftsstörningar i FOO-hallen

Torsdagen den 10/12 kommer det ske ombyggnation i G-huset som innebär att kylanläggningen som kyler maskinerna i FOO-hallen måste stängas av. Därför kommer delar av Lysators maskinpark stängas av på onsdagskvällen och förhoppningsvis kunna dras igång på torsdagskvällen (kom gärna förbi med tårta till dina hårt arbetande rötter!).

(av Anders Karlsson <pugo@lysator.liu.se>)


Intresserad av lysdisk?

Är du intresserad av att skaffa dig lysdisk? Är det alltid fullt på ditt Lysatorkonto? Har någon fylld disken med din hemkatalog med allt snusk på Internet? Vill du ha plats som du vet är din och bara din?

Lysdisk är ett projekt där intresserade medlemmar går ihop och tillsammans köper en större disk som de ansluter till Lysators diskserver. Varje person köper så stor andel som personen vill ha och är därmed garanterad den platsen. Lysdisken backupas regelbundet, varför man oftast köper en uppsättning band tillsammans med disken.

För mer information kan ni kontakta Johan Eriksson som håller i det senaste lysdisk-projektet, eller skriva i LysKOM, mötet "Lydisk".

(av Anders Karlsson <pugo@lysator.liu.se>)


UppLYSning 8/12 - AXE

8/12: AXE Med Håkan Niska, Ericsson

Vad är AXE? Vad döljer sig bakom begreppet som har blivit världens mest framgångsrika telefonsystem och som bland annat har över 50% av världsmarknaden för digitala mobilsystem?

Kvällens UppLYSning är en genomgång av grundläggande begrepp och konstruktioner inom AXE-systemet, ett koncept från 70-talet som fortfarande vidareutvecklas.

Håkan Niska arbetar på Ericsson som expert på systemarkitektur, främst inom mobila tillämpningar. Hans bakgrund finns på DATASAAB/EIS/NOKIA/ERA inom mainframe/mini/flyg-datorsystem, bankterminalsystem och mobilsystemdesign.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/

Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.

(av Kent Engström <kent@lysator.liu.se>)


GARB?

Är du intresserad av att det kommer ut en GARB inom en snar framtid? Kontakta då årets Bug, GARB-redaktör, Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se> med uppmuntringar, förslag på artiklar och allra helst färdiga artiklar eller via LysKOM mötet GARB redax.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)