Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 46, 8 maj 1998.
Sammanställt av: Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Vårmötet

Till styrelse för Lysator verksamhetsåret 1998/1999 valdes följande:

Björn Brenander till ordförande
Joakim Anrell till sekreterare
Peter Liljenberg till kassör
Erland Costyson till ledamot
Anders Karlsson "Pugo" till ledamot
Joakim Karlsson till ledamot

Till Inspektor omvaldes Tord-Jöran Hallberg.

Till valberedning valdes:

Magnus Bark
Peter Bortas
Mattias Rönnblom
Ewa Wiman sammankallande

Till revisorer valdes:

Kent Engström
Erik Halldorf

Mer om vad som sades och beslutades på vårmötet kommer i protokollet som förhoppningsvis dyker upp RSN på en www-sida nära dig.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Lys-25

Jubileumshelgen är för att fira Lysators 25 år, ha kul tillsammans och göra något extra. Vi vill slippa vänta till 32-årsfirandet, så vi tar tillfället i akt och har en kul fest för oss datorintresserade. :-)

Vi behöver fortfarande få kontakt med folk som guidar, dokumenterar och har gamla kultiga maskiner hemma. Det sista behövs det lite mer av till Nostalgi-turen på lördagseftermiddagen.

Tack vare sponsring kan vi sänka priset på jubileumssittningen och pizzafrossan till 250:- . Enbart Lys-25-jubileumssittningen kostar 240:-.

Antalet platser är begränsat.

Anmäl dig nu till sittning och pizzafrossan, imorgon kan det vara försent!

Du skickar din anmälan via lys25@lysator.liu.se. Betalar gör du enklast till Lysators postgirokonto 88 56 69 - 2. Tala om lämpliga uppgifter på inbetalningskortet. Ta med dig inbetalningskvittot från Posten/banken på fredagen respektive lördagen, så blir det lättare för oss alla.

Se gärna på URL http://www.lysator.liu.se/lys25/ för mer info om vilka som föreläser, schemat för Lys-25-helgen och vilka som är sponsorer.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Strul med News

På grund av en trasig fläkt i en disklåda gick en av diskarna i news-maskinen sönder den 23 april. Det innebar att hela news-databasen försvann (No news is good news). Newsy kör nu med en mindre mängd disk i väntan på att ersättningsdisken ska komma. Det strulade i en vecka innan alla problem var lösta.

Vid omstarten nollställdes history-filen. Det innebär att du kan få se samma artikel igen men det ökar också chansen att senaste dagarnas artiklar kommer in via någon annan väg.

(av Jens Larsson <jens@lysator.liu.se>)


Bord och stolar till f.d Datorhallen

I tisdags den 5 maj efter vårmötets slut så åkte Tony Pettersson TCSH20140801 <tony@lysator.liu.se> och Tommy Skog <qben@lysator.liu.se> och hämtade bord och stolar från AUGS:s lokal i Ryd. Lysator får överta dem eftersom AUGS avvecklar sin lokal. Beröm till som ordnade så att Lysator fick överta dessa bord och stolar.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Kvartersbibliotek Q - det bästa biblioteket på Valla!

Kvartersbibliotek Q - Lysators bokhylla - libq har en god slant kvar av sina pengar för innevarande verksamhetsår. Därför kommer vi att göra om inköpsrutinen från i höstas och köpa in ytterligare en bunt böcker för referensändamål.

Förslag skickas lämpligen till eller till LysKOMmötet "Q-biblioteket (Lysators bokhylla)". RSN kommer en omröstning om vilka av de föreslagna böckerna som vi ska köpa in att hållas på . Förslaget bör innehålla författare, titel, förlag, ev. tillgänglighet och sist men absolut måste förslaget innehålla ISBN.

Lite funderingar: Vi skulle kanske köpa in lite kurslitteratur? Eller så kan vi handla några av de-där-dyra-men-skojiga-bredvidläsningsböckerna- som-man-inte-har-råd-med?

(av Magnus Bark BASH20000118 <bark@lysator.liu.se>)