Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 45, 21 april 1998.
Sammanställt av: Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Lysators 25-årsdag firades den 29 mars

Lysators 25:e födelsedag som förening firades söndagen den 29 mars 1998 under gemytliga former med att vi åt tårta och våfflor i Q-huset under eftermiddagen och kvällen. Tårtorna var stora princesstårtor i gul marsipan med Lysator-logotypen i brun marsipan. Vi var närmare 50 Lysiter och Ctrl-C:are som firade Lysators första 25 år som förening.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Lys-25 schema

Lys-25 kommer att hända den 15 - 17 maj i Linköping.

Det preliminärschema vi har ser just nu ut som följer:

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Lys-25 Jubileumssittningen

Menyn för Jubileumssittningen blir efter omröstningen i LysKOM:

Det finns möjligheter till allergi- eller vegetariananpassade alternativ. Du måste säga till om du vill ha det i din anmälan.

Sittningskostnaden beräknas maximalt till 350 kr. Sponsring kan komma att sänka kostnaderna för sittningen och annat kring Lys-25. Vi håller tummarna. :)

Sista anmälningsdag för sittningen är 7 maj kl.24.

Anmälan till Jubileumssittningen gör du via ett mail med Sittningsanmälan i ärenderaden till lys25@lysator.liu.se.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Lys-25 Dokumentatörer sökes

För att vi skall ha något kul att titta och lyssna på efter det att Lys-25 har hänt och kanske kanske även under Lys-25 behövs det ett par stycker som dokumenterar Lys-25 till eftervärlden.

Det skulle vara roligt om det är några som fotograferar extra mycket, några som hjälper till med video och ljud-inspelning av Lys-25-föreläsningarna

Du som är intresserad eller kan tänkas känna någon som är duktig och helst intresserad av datorer till lys25@lysator.liu.se

(av Johan Schön BASH20140801 <js@lysator.liu.se>)


Lys-25 T-tröjor & skjortor

Vi kommer ordna så att det trycks upp ett i förväg beställt antal T-tröjor i svart bomull med gult tryck. Det kommer att vara Lysator-logotypen på vänster sida framtill och Lys-25-logotypen i stort tryck på baksidan. Dessa kommer att kosta 175:-/st.

Vi kommer även bereda dig möjlighet att beställa en svart skjorta i kraftig bomull med liknande tryck som på T-tröjorna. Skjortorna kommer att finnas i två smaker, del skjorta1 med vanliga knappar och nedknäppt krage för 275:- och del skjorta2 med pärlemorliknande tryckknappar 295:- Skjortorna är 100% bomull och de krymper 5%, så det kan vara värt att ta en storlek större än vad du tänkt dig.

De lite större kostnaderna för skjortorna och tröjorna beror på att det är en mindre serie än Lysator University-tröjorna.

Se gärna på URL http://www.lysator.liu.se/lys25/ för att få se Lys-25-loggan.

Sista beställningsdag för tröjor och skjortor är 27/4. Beställningen går via lys25@lysator.liu.se. Ange storlek och antal i det mailet. Ingen efterbeställning kommer att ske så vitt vi vet nu.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Lys-25 Nostalgi-turen

Du som har en eller flera skojiga, annorlunda, eller allmänt exotiska datorer som du kan tänka dig att visa upp lördagseftermiddagen och kvällen, kontakta oss via .

Transport och dylikt kommer vi kunna hjälpa till med att ordna vid behov.

(av Erik Halldorf <halldorf@lysator.liu.se>)


Bostäder, bilar och chaufförer till Lys-25 sökes

Under Lys-25 kommer det att behövas några bilar med chaufförer för kortare transporter. Det kommer också att behövas tillfälligt boende för folk som dyker upp från andra datorföreningar runt om i landet. Om du känner att du vill hjälpa till med bil eller boende under Lys-25 så skriv gärna ett par rader till lys25@lysator.liu.se

(av Martin Kalms BASH090206 <kalms@lysator.liu.se>)


Lys-25 guider sökes

Det kommer att behövas folk som guidar folk till Q, Pul17, FOO-hallen och Lysators Ur-lokaler i B-huset. Känner du för att hjälpa till med att guida gamla och nya lysiter och utsocknes folk så får du mer än gärna singla iväg ett par rader till lys25@lysator.liu.se

(av Martin Kalms BASH090206 <kalms@lysator.liu.se>)


Lys-25 Uppmaning

Lys-25 kommer att bli av helgen den 15 - 17 maj 1998. Hur mycket eller hur kul den helgen blir det beror på dig hur glad du är och mycket du är intresserad av att hjälpa till med Lys-25. ;-)

Svara gärna till lys25@lysator.liu.se, för att anmäla ditt intresse att hjälpa till nu innan Lys-25 eller under Lys-25.

Kom ihåg att det är vi, Lysators medlemmar som gör föreningen till vad den är och därmed jubileumsfirandet till något betydelsefullt. Genom ditt deltagande kan 25-års jubileet göras rättvisa.

Se gärna på URL http://www.lysator.liu.se/lys25/

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Kallelse till Lysators årsmöte 1998

Plats

ISYs seminarierum
Tid
19.00
Datum
5 maj

Dagordning kommer att anslås på anslagstavlan i Q-huset senast 19.00 den 3 maj.

Motioner lämnas i ordförandes fack i Q-huset. Det går även bra att skicka ett e-mail till styrelsen@lysator.liu.se. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 15.00 den 3 maj.

(av Niten Olofsson BASH20131001 <niten@lysator.liu.se>)


Valberedningen önskar.

Lysators valberedning önskar få in förslag från dig om vilka du tycker skall sitta i Lysators styrelse verksamhetsåret 98/99. Speciellt söker valberedningen en person som kan tänka sig vara kassör och en person som kan tänka sig att vara ordförande.

Förslagen skickar du bäst till valberedningens möte i LysKOM via p5933@lyskom.lysator.liu.se.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)