Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 43, 6 mars 1998.
Sammanställt av: David Kågedal <davidk@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Lys-25

Lys-25 kommer att bli av i en eller annan skepnad! :-)

Det skulle vara både roligare och enklare att vara fler än tre att göra Lys-25 till ett bra arrangemang för hela föreningen och alla medlemmar.

Vi skulle behöva vara 10 st till för att det skall gå riktigt bra att genomföra de planer som vi har nu.

De planer vi har nu är att helgen 27 - 29 mars fira Lysators 25 år genom att:

Det behövs definitivt extra hjälp med att ordna:

Lys-25 kommer att bli av i en eller annan skepnad. Det beror på dig hur mycket du är intresserad av att hjälpa till med Lys-25. ;-)

Svara till ewa@lysator.liu.se, för att anmäla intresse att hjälpa till nu innan Lys-25 eller under Lys-25.

(av Ewa Wiman <ewa@lysator.liu.se>)


Mer minne till Hanna

Ytterligare 128 MB minne har beställts till Hanna för att på ett bättre sätt kunna utnyttja all CPU-kraft i Hanna. Minnet torde vara installerat innom en vecka.

(av )


Driftsstopp storebror

Eller: Vad gjorde du den 3/5:e klockan 05:40? Vid den tiden så bootade vår trogna YP-server storebror om av okänd anledning. Tyvärr mådde diskarna inte bra av detta och det dröjde till klockan 10:40 innan systemet återigen fungerade som det skulle. Under den här tiden så gick det inte att logga in på någon av lysators datorer, och flera av de befintliga processerna frös.

(av )


Städning f.d. datorhallen (del 17)

Under den gågna helgen städades återigen den gamla datorhallen av några entusiastiska lysiter. Denna gång så passade man dessutom på att inreda den med terminalplatser. Än så länge så finns bara fyra arbetsstationer i drift där, men fler är på gång bara vi får tag på bord att inreda med. Det har blivit lite av en blandning av alla möjliga arkitekturer därinne. Idag så är det två SUN:ar, vår gamla IBM Ibrahim och vår SGI Tummelisa som står där, men det står bland annat en DECstation 5000 och väntar på att bli inkopplad.

(av )