Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 35, 2 juni 1997.
Sammanställt av: Jens Larsson <jens@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Driftstörning den 3/6

Nu på tisdag, den 3 juni, kommer Akademiska Hus att bryta kylan i vår datorhall på FOA mellan klockan 07.00 och 14.00. Detta innebär att vi under denna tid inte kan köra med samtliga maskiner. Målsättningen är dock att vissa funktioner, exempelvis WWW-servern, inte skall beröras. Om inget annat meddelas räknar vi med att vara igång som vanligt senare på eftermiddagen.

(av Johan Magnusson <johan@lysator.liu.se>)


Lysators grillfest för alla Lysiter

Den sjunde juni (nu på lördag) anordnar Lysator grillfest för alla sina medlemmar. Aktiviteterna börjar klockan 16 och grillarna tänds klockan 17. Lysator bjuder på korv med bröd! Dricka tar du med själv!

Ta med dig själv, din respektive och barn och KOM!

PS. Hör av dig till mig <linus@lysator.liu.se> snarast om du kan ta med en grill eller på annat sätt vill vara med och arrangera det hela.

(av Linus Tolke Y <linus@lysator.liu.se>)


Nya T-shirts med Lysatortryck

Lysators PR-avdelning
i samarbete med
Dårsatarna(tm)
Proudly Presents:
Spring Collection 1997

Tro det eller ej, men nu finns det T-shirts att köpa. De är självklart svarta med och med gult tryck. På framsidan sitter Lysatorloggan och på baksidan står det "Lysator University". De säljs för nästan självkostnadspris, 120 kronor. Försäljningen startar under Korvgrillningen ovan. Fem gröna hjältepoäng till pen, erik och mange som arrangerat inköpet.

OBS, ingen förbeställning eller förbokning.

(av Jens Larsson <jens@lysator.liu.se>)


Utökning av Kvartersbibliotek Q

På vårmötet budgeterades 8192 färska pengar till Lysators referensbibliotek i Q-huset. Detta är tänkt att vara en aldrig sinande källa till kunskap och nyttigheter för hackingtörstande lysiter, men för att vi ska veta vad som ska köpas in behöver vi veta vad ni, kära medlemmar, tycker att biblioteket ska innehålla. Det finns redan en mängd förslag, men om du har några fler förslag, eller kommentarer om de existerande, så är du välkommen att höra av dig till libq@lysator.liu.se. Mer information finns att läsa på

Det första inköpet kommer troligen att ske i augusti, då vi kommer att köpa de intressantaste av de föreslagna böckerna, och om det finns pengar kvar efter det kommer det att göras fler inköp senare.

(av David Kågedal <davidk@lysator.liu.se>)