Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 29, 20 februari 1997.
Sammanställt av: Jens Larsson <jens@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Lystringarkivet: http://www.lysator.liu.se/lystring

Innehåll:


Viktigt! Ombyggnad i datorhallen

Nu börjar dagen för nedstängning av systemet närma sig. På lördag kväll (22/2) kommer vi att ta ner alla maskiner som står i FOO-hallen. Vi kommer att så fort som möjligt flytta Mail, KOM, MUD, SvenskMUD, och WWW till annan plats, och ta upp dem igen.

På datorn hanna, i biblioteket /export/mpeg2/home (kan nås som /net/hanna/export/mpeg2/home från de flesta av Lysators datorer) finns ett bibliotek med ditt användarnamn som namn. Där ligger en kopia av din .forward om du har en sån. Om du i dagsläget läser din post på Lysator och har möjlighet att läsa den någon annanstans rekommenderar vi att du i din .forward enbart har en rad med den adress dit du vill eftersända posten. Denna kommer bara att användas under tiden systemet är nere.

Om du använder procmail för att sortera posten kan du lägga din .procmailrc på samma ställe. Tänk bara på att inte spara ner den på disk, så mycket plats finns det inte på temporärdisken.

Om allt går efter planerna kommer vi att ta upp systemet igen helgen 8-9/3.

Observera att modemservern Harpenden står i Q-huset, och kommer alltså inte att beröras av flytten, men att era hembibliotek inte kan nås under tiden systemet är nere.

Det finns en liten chans att WWW-hemsidorna kommer att fungera under ombyggnaden, men det är inte säkert. De återkommer i så fall när datorhallen kan tas i drift igen.

(av Henrik Rindlöw <rindlow@lysator.liu.se>)


Nya datorer

Sedan senaste Lystring har Lysator begåvats med en ny dator, Hal. Det är en riktig bjässe av typen IBM RS/6000-950 med 128 MB minne. Det är en storebror till vår andra IBM, Ibrahim, och tillhör definitivt en av Lysators snabbaste maskiner. Tack till Calle Dybedahl <calle@lysator.liu.se> som ordnade donationen.

(av Jens Larsson <jens@lysator.liu.se>)