Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 9, 14 April 1995
Robin för detta nummer: Johan Magnusson <johan@lysator.liu.se>
Robin för nästa nummer: David Hedbor <neotron@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se



Lysator har fått några nya maskiner
Lysator har äntligen fått några nya arbetsstationer, nämligen Alla har "cg3"-färggrafikkort (åtta bitplan, 1152x900 till 1600x1200). Ingen av dem har dock någon skärm, så vi hehöver lite nya sådana. Datorerna som är igång hittills:



Lysators SGI-er, statusrapport
Som ni kanske vet så har Lysator fått fem SGI Personal Iris från SAAB och SGI. Följande SGI-er är nu igång: Ett stort hurra till Ture Pålsson, som kom på hur man får dem att boota från nätet, samt installerade dem.



RydNet
Lysators stora projekt Rydnet gör framsteg. För nästan exakt en vecka sedan kopplades de första datorerna på Bk Udda in hos 6 personer. Således -- om du bor i detta område, och är intresserad av en anslutning -- kom på nästa bygglördag. Samling på Bk4, längst upp. Totalt finns idag 113 RydNet-anslutna datorer.



Spinner 3.0
Lysator har nu uppgraderat sin WWW-server till Spinner 3.0, eller Spider 3.0, beroende på hur man ser det. Från användaren sett ska det inte vara så stor skillnad, det borde dock inte låsa sig lika ofta, men huruvida det blir någon skillnad där lämnar jag osagt. Dokumentation finns det en del av i http://www.lysator.liu.se/doc/. Se särskilt http://www.lysator.liu.se/doc/spml.html, som beskriver de inbyggda utökningarna till HTML (kortfattat, men förhoppningsvis tillräckligt bra). Om det är något du undrar, skicka gärna ett mail till mig, Per Hedbor , så ska jag nog kunna svara på din fråga.



Lysators vårmöte
Vi vill påminna om Lysators vårmöte, vilket har nämnts i ett tidigare utskick. Motioner ska vara inlämnade till styrelsen senast den 21/4