Lystring - medlemsblad för föreningen Lysator


Nummer 8, 31 Mars 1995
Robin för detta nummer: Ture Pålsson <ture@lysator.liu.se>
Robin för nästa nummer: Per Hedbor <cardeci@lysator.liu.se>
Email till redax: lystring@lysator.liu.se
Innehåll i nummer 8



Förra nurmet av lystring
Förra numret av lystring (# 7) råkade ut för distributionsproblem, och nådde inte ut till alla mottagare. Det finns dock arkiverat i /usr/local/lystring/arkiv, precis som alla andra nummer. Om du inte kan komma åt lysators filsystem, hör av dig till red.



Systeminfo
På grund av ett diskhaveri på godot (som servar rotfilsystem åt alla våra disklösa sun3-or) har stora delar av systemet varit, och är i viss mån fortfarande, synnerligen instabilt. Håll ut!



Slip & PPP
I dagsläget går det inget vidare att köra SLIP eller PPP (nätuppkoppling över telefonlina+modem) på lysators datorer, eftersom Maxwell (som har hand om modemtrafiken) inte klarar av hårdvaruhandskakning i den utsträckning som krävs. Inköp av ett serieportskort är på gång, så det finns hopp om en ljusning.



Har du något du vill exponera?
På Lysators WWW-hemsida har det dykt upp ett nytt alternativ som pekar på en sida som innehåller länkar till saker som Lysiter sysslar med och vill visa upp (se http://www.lysator.liu.se/universe/). Om du har något som du vill visa upp så säg till. Intressanta saker kan vara: Om du har något, men saknar en WWW-sida som beskriver det kan du få en mall att fylla i med lite info. Annars skickar du helt enkelt en pekare (URL) till mig och en kort beskrivning på en eller ett par meningar. Har du en ide till en ikon kan du kanske få hjälp med det också. Kontakta David Kågedal David Kågedal <davidk@lysator.liu.se> för mer info.



Nya datorer
Efter en mycket fin tigginsats av Mats Rundqvist har Lysator fått åtta nya datorer: fem Silicon Graphics 4D/20, två Apollo DN 4500 och en HP/Apollo 9000/425T (?), samtliga med färgskärmar. Maskinerna kommer från SAAB Service Partner. Tråkigt nog var deras diskar hemliga och måste förstöras. En SGI snurrar just nu på en av Dells diskar, (viggen.lysator.liu.se, IP# 130.236.254.37) men en tigginsats för SCSI-disk skulle inte vara dumt.

Dessutom skakade han fram sex Sun 3/50 och Sun 386i från Telia Research.

Informationsvävarna har donerat en Sun 3/50.