Christie Golden: Vampire of the Mists (1991)

TSR Books, 341 sidor.

Det var länge sedan sist. Säkert fem år sedan. Sedan jag köpte en bok från TSR alltså. Det var på den tiden som jag spelade rollspel istället för att läsa SF. För att ta det hela från början så råkade jag få ögonen på den här boken, och tyckte att omslaget såg bekant ut. Det visade sig att boken är första delen i en serie (vad hade ni väntat er?) som TSR just har börjat ge ut, och som bygger på miljön i ett scenario till rollspelet AD&D. Eftersom scenariot i fråga, Ravenloft, var min absolut första kontakt med rollspel, och fartfarande framstår som ett av de bästa scenarion scenarion jag har stött på, så kunde jag naturligtvis inte motstå frestelsen att köpa boken.

Som väntat så håller boken väl egentligen ingen högre kvalité, men jag hade trots det rätt så trevligt när jag läste den. Miljön och en hel del personer kommer rakt ur rollspelsscenariot. Jag provade till och med att hänga med på kartan från scenariot ett tag medan jag läste, och det stämde praktiskt taget perfekt.

Som enskild roman är det inget större fel på boken, däremot har jag svårt att tänka mig att det kan bli något vettigt av de kommande böckerna i serien.