Thomas Padron-McCarthy
WWW: http://www.lysator.liu.se/~padrone/
E-mail: padrone@lysator.liu.se
Telephone: 070-7347013 (International: +46707347013)


Bilder från Östersund 9 mars 2002

Här är några bilder tagna 9 mars 2002 i omgivningarna av Östersund. Bilderna är tagna med en digitalkamera som heter Olympus Camedia C-2100 Ultra Zoom (läs recensionen på dpreview.com, eller köp den från cyberphoto.se). Jämför gärna med några liknande bilder tagna med min gamla kamera (eller man kanske ska skriva "kamera").

Först några bilder från utsiktspunkten på Frösöberget. Närmast oss Frösön, och på andra sidan sundet ligger Östersunds centrum.

Östersund Fräsön Granhimmel
Medium Large Medium Large Medium Large

Utsikt åt andra hållet från Frösöberget, mot Östersunds flygplats. Notera de irriterande vattendropparna på den vänstra bilden. Jag tog bilden på dubbelgranen längst till höger först, och förmodligen droppade det på objektivet från trädet.

Gurra Flyglats Dubbelgran
Medium Large Medium Large Medium Large Original

Bilder från skidbacken på Frösöberget.

Skidbacke Skidakare Skidlift Snokanon
Medium Large Medium Large Medium Large Medium Large

Bilder från Frösötornet, ett utsiktstorn på toppen av Frösöberget. I tornet finns, förutom själva utsikten, servering och (ta-daa!) Internetcafé!

Torn Kaffekopp
Medium Large Medium Large

Ett helt annat torn på Frösön. Det ser ut som om det skulle kunna vara hemligt, men det är antagligen bara antenner för TV och mobiltelefoner. Hoppas jag.

Vandrarhem Radiotorn Tornkraka
Medium Large Medium Large Original Medium Original

Bilder från isen mellan Frösön och Östersunds centrum. På vintern kan man gå över isen. I år har en person drunknat. Den högra bilden är tagen av Gustav Svensson.

Isgurra Ispadrone
Medium Large Medium Large


Thomas Padron-McCarthy (padrone@lysator.liu.se), March 10, 2002