Kalle Vovs serier

Kalle Vov gjorde serier för Dragon's Dens nyhetsblad från 1994 och ett par år framåt. Det började med Arne Alga, en pastisch på Arne Anka. Det är alltså en pastisch på en pastisch, eller rentav plagiat på plagiat. Arne Algas värld kretsar kring spelande, i en spelklubb mycket lik Dragon's Den. Kan det möjligen vara så att Arne Algas äventyr, liksom förebildens, är självupplevda?

Efter denna stora framgång* kom uppföljaren Onaka. Denna mycket softistikerade* serie följde ett strikt mönster, baserat på den filmjölksreklam som under denna tid plågade Sverige.

Det hela spårade ur i galopperande vansinne i den kanske största "hitten" av dem alla: Fùh! Mååååååååt! Denna serie, eller vad det nu är, har givit upphov till bevingade ord som Fùh! Mååååååååt!, Fùh! Mååååååååt! och Fùh! Mååååååååt! (Tyvärr går det inte riktigt att återge betoningarna i text, så de kanske framstår som aningen lika.) *

Efter dessa äventyr försvann Kalle Vov, och ingen vet riktigt var han tagit vägen. Somliga säger att han försöker lära sig teckna, andra att han är död, åter andra att han bytt namn och numera heter "Kalle Skäller", och andra att han aldrig har funnits. Vem vet? Bara Kalle Vov.

Under länkarna ovan finns allt bevarat material som hittills återfunnits.

 

* OBS! Ironi!