Visfesten i Malexander

9 juli 2005

"Trösts fest" är inne på tredje året och börjar bli en given punkt på sommarprogrammet. I år var vädret toppen, och ljudet bättre än tidigare. Här kommer en bunt bilder.

Urlastning av bilden från Göteborg. Tröst, Dristig och Thor.

Riggning, Thor, Dristig och Marcus.

Välkomna! Karolina och Henrik introducerar kvällen.

Så här såg programmet ut, och det stämde väl med verkligheten.

Först ut var Tröst, med Marcus och Dick som kompade.

En av många bilder som förmedlar spelglädje!

Rebecca nappade på Öppen Scen och sjöng Peter Tryggs "Gubben Bitter kontemplerar".

Dristig körde på sitt mycket karakteristiska sätt, bland annat "Sverige är fantastiskt".

"Visan till barnomsorgen" var obligatoriska avslutningsnumret.

En bild längs hela bordet, Fredda gestikulerar längst hela alltet och vi ser Dristig och Tröst på scenen.

Thor Rutgersson var nästan lite motvillig, men gick i alla fall på och sjöng ett par låtar, inklusive "Private sphere".

Det badades givetvis. Hille tyckte det var lite stenigt.

Glada festprissar i eleganta kläder poserar. (Jag har glömt vad damen i grönt heter. Påminn mig!)

Så var det min tur, och som omväxling blev det bra bilder, för Eva tog en del. Observera Jockes snurr med trumpinnen och hur Tröst far runt! Detta är säkert under en av de rivigare låtarna. Det var läge för dem, så vi körde "Jag samlar Pokémon", "Som en golfare" och "Polisbil".

En liknande bild som blev bättre på mig och Dick. Vad gäller riviga låtar så uruppfördes hygienpunklåten "Deodorant" men hyfsat resultat. Jag skrek mig nästan hes, men det var det värt. Ytterliga två låtar var det premiär för, "En modern trubadur" och stillsamma "Jag har tappat bort min melodi".

Som sagt, bra bilder på mig är det ont om, men det här var ju rätt bra!

Mina barn radade upp sig så här till vänster om scenen, och de verkar trivas! Den som har riktigt bra minne (eller många bilder från förr) kanske känner igen Hille i mitten. Hon ser exakt ut som Tedde gjorde på Småängen 1999! Samma kläder!

Efter att jag dragit över lite så var det spexgängets tur, Camilla och Gunnar, men även Henrik och Karolina samt Marcus på rytm. Mina barn gnolar idag "Spex är lika bra som sex", vilket i alla fall bevisar att de lyssnade!

Längsta spelningen gjorde Fredrik Johansson med band, och jag kommer fortfarande inte ihåg vad tjejen som är med på sång heter. Låtarna var ett urval av Freddas bästa, "Olust och trötthet" och många andra.

Innan vi for hann vi höra början av Dicks spelning. Hela Fredriks gäng stannade kvar och kompade "rödgardist Ronald McDonald", som är en konspirationsteori-sång som faktiskt jag skrev förra sommaren, och därmed var den fjärde av mina låtar som uruppfördes samma kväll! Jag har nämligen inte vågat köra den själv för publik än. Nu när Dick därmed "godkänt" låten kanske jag ska våga mig på den själv!

Men sedan fick vi åka, för att barnen skulle få sova i egna sängar. Det blev nog den längsta musikkvällen någonsin med barnen, för vi fick ju därmed vara med som det mesta, utom Trösts avslutande spelning, och säkert en massa badande. Tack för en trevlig kväll!