Ingemars visor

Foto: Jocke Holm

Senaste ändring: Lagt in "Tjong i kalsongen". Rättat ackordplacering i Moderatvisan. Fem låtar inspelade live på Kulturnatten 2002. Text och ackord till "Den perfekta dokusåpan", "Wannabe" och "Pelle Fridh", samt "Världens bästa Persson" och min variant på "Hambo om bymentalitet".

Musik att ladda hem och lyssna (MP3 och lite MPEG)

Texter och ackord

Hör Ingemar i verkligheten


Musik att ladda hem och lyssna på (MP3)

Världens pladdrigaste MP3-sida? :-)

Här kommer diverse mp3 på mina låtar och lite vandaliseringar av andras. Kvaliteten varierar väldigt mycket, och är väl aldrig speciellt hög, för allt är live eller "live i studion". De nyaste ligger först.

För att inte den här sidan ska mossa igen helt kommer här en låt skriven sommaren 2005:

Tjong i kalsongen, en sång som faktiskt handlar om det gamla arkadspelet "Ghosts & Goblins" ("live i studio"-version). Mina söner (som hittade på namnet "Kalsongmannen" efter att ha spelat spelet) gillar den i alla fall!

Live på Kulturnatten 2002

Några låtar från Kulturnatten, i första hand de som inte finns sen förut. Det är ganska precis halva spelningen. Flera av de andra överlappar Blackaspelningen nedan.

Johan Rabiat, en sång om en aktuell politisk tvist i Boxholm. Uruppförande!

Den perfekta dokusåpan, nu med texten i lite bättre ordning än i den gamla preliminärversionen.

Som en golfare, skriven i somras och självklar på spelningarna sen dess. Det är en låt som jag måste göra i studioversion snarast, för den är bra, men så här blir den live, solo.

Livet är som ett datorspel, en gammal favorit från år 2000 som blivit mindre spelad än den egentligen förtjänar.

Snatta mej.mp3, mitt bidrag till skivan "gratis", en annars sällan spelad låt där låtens "jag" är en skiva som hellre vill bli spelad än såld.

Live @ Blacka Musik 1:a maj 2002

Här är hela min spelning! Lite dösnack är bortklippt, men det är samtliga låtar.

Foto: Eva Ragnemalm

Först "signaturen":

1. Wannabe

Sen blocket med nya låtar:

2. Världens bästa Persson, om ni-vet-vem och hans politik.

3. Moderatvisan, en kampsång för högerns ideologi. Text & ackord finns nedan! Detta är uruppförandet. Sedan dess har texten slipats och blivit lite elegantare. Några klumpiga slängar i den här är helt enkelt inte roliga.

4. Huvudet i sanden, låten jag drömde att Povel Ramel spelade.

Sen blev det två låtar på begäran av barnen i publiken

6. Polisbil

7. Pokemon

Och sist körde jag en låt som är mer om barn än för barn, men Tedde gillar den ändå.

8. Pelle-Fridh

Allt är levandes på scen, så det finns lite missar och skrammel och så, och det är inte precis studioljud. Publiken hörs knappt, för det är inspelat från förstärkarens line-utgång. Rätt hyfsat annars tyckte i alla fall jag.

Äldre grejer

Fadern-k.mp3 Balladen om den hänsynslöse fadern, samma som nedan men med rejäl kompressor.

Store-man-k.mp3 Du store man, samma som nedan men med viss kompressor.

Låtarna nedan gjordes medan jag fortfarande hade problem med ett 50 Hz-brum som visade sej vara fasfel.

Juste-lon.mp3 (2.6 Mb) Juste lön och fast jobb. Nästan cover på mej själv, för låten skrevs 1999 och har aldrig spelats offentligt. En liten uppgörelse med det faktum att jag för första gången i mitt liv hade fått fast anställning. Jag plockade fram den bara som testobjekt för nya studioriggen. Troligen enda inspelningen som nånsin görs av den, för den är lite för svårspelad för mej.

Du-store-man.mp3 (1.4 Mb) Du store man. En inspelning jag gjorde till "Välgörenhetsskivan", men det här är en ommixning som jag hoppas lyfter fram sången lite bättre. Gjord med gamla mikrofonerna - är de nya bättre?

och så lite riktigt barnsligt (dvs inspelat med barn i studion, allmänheten varnas!):

Polisbil-med-Tedde.mp3 (2 Mb) Polisbil: En låt jag skrev till Tedde på grund av hans förtjusning för Blues Brothers. Här inspelad med Tedde, som håller en mikrofon i handen (buller!) och lyckas sjunga före mej ibland. Han har inte rytmen än, men han har en del koll på texten. Observera att vi inte är överens om "blåljus" eller "rödljus" på polisbilen.

Sen kommer några gamla mp3 som har rätt låga nivåer, och inte alltid är speciellt väl inspelade.

Först tre som har text i text&ackordavdelningen:

Pokemon-mono.mp3 (1Mb) Jag samlar Pokemon. Inte helt lyckad inspelning av en kul vispunklåt. Uppebar kandidat för lite rivigt komp.

Svara-pa-min-E-post-mono.mp3 (1 Mb) Svara på min E-post. Ännu sämre inspelning, men jag gillar låten ändå! Lantrapp. Skulle nog kunna spelas med synth.

Vattenpistol-mono.mp3 (1 Mb) Min son glömde sin vattenpistol i köket hos Dick Lundberg. Bättre inspelning än videon, för här fick jag vara i fred. Melodin är lite knäpp, men texten är rätt skön. Skriven till både Dick och min son Tedde, och slutfrasen syftar så klart på en låt av Johan Carlsson i Blå Häst.

Sen sex till, varav en i två varianter. En del har jag inte gitt mixa, så det kan vara lite för mycket stereo för att höra i lurar.

fadern.mp3 (1,9 Mb) Balladen om den hänsynslöse fadern. Politisk låt, tillägnad Fredrik Johansson. Folkvisestuk.

WAP-klar.mp3 (1,4 Mb) WAP-klar, oanvändbar. Skämtlåt om mobiltelefoner. Ytterligare en som skulle funka bra med band. (Hör den i band-version med Mama Viol!)

Jattens-tunga-kliv-kort.mp3 (1,2 Mb) Jättens tunga kliv. Symbolisk låt med flera politiska tolkningar. Den här skulle må väldigt bra av en tung bas, och/eller puka!

Jattens-tunga-kliv-lang.mp3 (2 Mb) Jättens tunga kliv, lång version. Längre version, för de som vill veta hur det gick för de stackars små tomtarna.

Polisen.mp3 (864 kb) Polisen. Tillägnad gnällspikarna på swnet.musik. När jag klagade på de som bara gnäller så gnällde de på det. Kul människor.

Pelle-Fridh.mp3 (1,9 Mb) Pelle Fridh. Pelle Fridh är fem år och läser Bamse. En sång om krig och fred.

Tryggare-kan-ingen-vara.mp3 (1 Mb) Tryggare kan ingen vara. Faktiskt en seriös religiös låt, skriven till dopet för min son Magnus (Musse). Bättre melodi än orginalet, för nu låter det inte som "trygga räkan", och det är det som är poängen.

Kom gärna med kommentarer!

Så kommer några riktigt gamla, inspelade hösten 2000.

Den perfekta dokusåpan (preliminär version!) (2 Mb)

Denna låt handlar om vad det verkar som om massorna vill ha. Jag hoppas innerligt att texten aldrig blir mer sann än den redan är. Inspirerad av Baren, dvs Dick (nu igen!), Aschberg mfl, men speciellt Järnrörs-Daniel och i synnerhet de som gillade denna trista händelse.

Denna inspelning kommer att ersättas av en ny, för en vers är fel, raderna ligger i fel ordning. Det kan man nästan ana. Den kommer alltså i ny version, och fler spår är på gång.

Ovisan.mp3 (1M) Ovisan: Gammal låt, ny inspelning, lite bättre kvalitet än den gamla. Samma gamla blysamma lilla visa om blygsamma små visor.

Ensam-gitarr.mp3 (672k) Ensam gitarr: Också en gammal och blygsam låt. Låten med världens skönaste slutackord! :-) Jo, det ska vara så!

Etter-Petter.mp3 (2.2M) Sagan om draken Etter-Petter och riddaren i skinande rustning: Första sagan om det sympatiska monstret. Skriven för att låta som ett medeltida kväde, och en av de bästa sånger jag gjort. Inspelningen har kanske lite väl mycket ljudeffekter tänkta för barn. Från början inte tänkt som barnvisa, men funkar mycket bra som det!

Riddaren-fesiga-skepnaden.mp3 (1.8M) Sagan om riddaren av den fesiga skepnaden: Den andra sagan, också en lyckad låt som både barn och vuxna kan gilla. En antihjälte av klass.

Wannabe.mp3 (968k) Wannabe: Inspirerad av de oinspirerade. Jag kanske skulle påpeka att den inte handlar om ovannämnde poet, trots att det handlar om både musik och såpor, utan om de som är betydligt mindre intressanta. Blev rätt kul tycker jag.

Perspektiv.mp3 (448k) Perspektiv: Ja, just det. Liten struntlåt som bliv lite småsöt. "Corren" är lokalblaskan.

Host.mp3 (1M) Höst för det jag drömmer: En av mina nyaste (då), och en som jag själv gillar. Handlar om mer än en "höst" i min tillvaro, men vilka det är säger jag inte.

Alla är preliminära! Allt är enkla live-i-studion, jag och min gitarr. Vissa behöver mer komp, vissa borde vara lite lugnare, lite mindre råddiga. Ljudnivån ligger väldigt olika, behöver fixas. Men, det kanske kan vara kul att höra ändå, hoppas jag.

Och så finns här också en video!

vattenpistol.mpg (25 Mb)

Denna video visar uruppförandet av min sång "Min son glömde sin vattenpistol i köket hos Dick Lundberg", på Finspångs Visfestival i Grytgöl sommaren 2000. Ljudet är ännu sämre än det borde, på grund av regn. I verkligheten var ljudet mycket bra, men vad begär du av en billig videokamera? Låten skrevs efter det besök jag nämnde ovan, och helt utan minsta aning om att Dick Lundberg skulle bli ett känt namn! Jag lovar! Med på videon syns även min son Teodor "Tedde" Ragnemalm och Adrian "Adde" Lundberg, Dicks son. Snygg kombination av smeknamn! Dessa två kom på eget initiativ upp på scenen och gjorde mitt framträdande råddigare än nödvändigt, men jag hoppas jag är förlåten när jag kommer av mej, när två gossar står bredvid mej och diskuterar vem som ska ha vilken vattenpistol. Som ni ser vann Adde debatten. Melodin är lite knasig, men var bara tänkt att spelas nån enda gång. Texten blev rätt bra faktiskt, speciellt verserna.

Om du tycker min musik borde spelas in med bättre komp så är du välkommen att kompa. Jag behöver minst en basist för att kunna börja. Tycker du låtarna är bra så får du gärna tala om det. Konstruktiv kritik är välkommen, men är du en sån där trångsynt typ som bara gillar att hata, så gå din väg, tack.

Upphovsrättsskyddat material!

OBS! Alla musikfiler på denna sida, inspelningar, text och musik, är upphovsrättsskyddade, (C) 1999-2002 Ingemar Ragnemalm. Du får ladda hem låtarna, spela dem, skicka vidare till kompisar, spela dem själv om du vill, spela in på CD för privat bruk, men du får inte påstå att du gjort dem själv!

Om du skulle vilja använda min musik i något sammanhang så kommer jag antagligen att säga "visst, kör hårt", men fråga först!


Texter och ackord

Här är text och ackord till några låtar. Fler kommer efter hand, speciellt när nån frågar efter det.

Jag samlar Pokemon: pokemon.txt

Svara på min E-post: epost.txt

Min son glömde sin vattenpistol i köket hos Dick Lundberg: vattenpistol.txt

Balladen om den hänsynslöse fadern: Fadern.txt

WAP-klar: Wapklar.txt

Moderatvisan: moderatvisan.txt (Reviderad maj 2003!)

Den perfekta dokusåpan: Dokusapan.txt

Wannabe: wannabe.txt

Pelle Fridh: pelle-fridh.txt

Världens bästa Persson: varldens-basta-persson.txt

Min variant på Hambo om bymentalitet: hambo.txt

Upphovsrätten gäller enligt ovan tills annat sägs.


Hör Ingemar i verkligheten

Vill du höra mig "levandes"? Kul!

Spelningarna duggar ganska glest, men det är ju inte så konstigt när jag bara är glad amatör som inte går med håven för att få spelningar. Jag spelar för att det är kul, och försöker göra det kul för dem som lyssnar också.

Några spelningar (aktuella längst ner):

Vill du engagera mig i nåt sammanhang? Inga problem. Om du har trång budget så duger det bra med mat och resekostnader, så är det bra med det. Detta gäller speciellt om du gör ideella amatörmusikarrangemang, med lågt eller inget inträde. Skriv och fråga!

Men om du behöver en "levande radio" som spelar 70- och 80-talshits för en publik som inte lyssnar, fråga inte mig! Nog har jag ett par "covers" i repertoaren, men glöm Proud Mary och Hotel California!