Julibilder med Tedde och Musse

tagna juli 2002

Sommaren är en härlig årstid. Mycket ute, mycket ljus som gör kameran glad, kompisar på besök som gör alla glada. Apropå det kom kusin Hanna på besök nyligen, tillsammans med pappa Tomas. Vi åkte till Valla tillsammans.

Kusin Hanna lyssnar in lokalradion?

Tedde tittar ut ur lilla röda stugan

Musse tar ratten i brandbilen

Hanna och Tomas

Tedde uppe på brandbilen

Hanna på samma ställe...

...och Musse också!

Teddes barnkalas

Tedde blir 5 år i dagarna, och för att fira bjöd han in sina bästa vänner på barnkalas!

Från kameran: Tedde, Musse, Basel, Ahmed, Christoffer, Johannes, Viktor, Emil och Moa. Mammorna Eva och Lollo övervakar.

Teddes blåser ut ljusen på sin polisbils-glasstårta!

En av presenterna var en såpbubbel-krokodil. När Eva blåste bubblor uppstod en av festens roligaste lekar, att jaga bubblor med leksakssvärd!

Ur fiskdammen fick alla godispåsar, och det var gott! Tedde och Viktor tuggar i sej med gottt humör.

Picknick vid Svaneholms borgruin

Kanonväder på en mellandag, vad gör man? Jag ville besöka Svaneholms borgruin igen, resterna av en borg från 1300-talet. Efter lite letande hittade vi den, en bra bit söder om Mantorp.

Riddare Musse synar sitt vapen framför ruinen efter en alldeles riktig riddarborg. Ser du stenmuren ovanfär buskarna? Det är resterna av huvudtornet. Nedanför ser man yttervallen, innanför vilken vallgraven varit.

Det fanns mer kvar än jag mindes från mitt förra besök, men växtligheten är så frodig att det är svårt att ta bra bilder på själva ruinen. Här är i alla fall en bild på huvudtornet, sett inifrån det som var borggården. Den övre träkonstruktionen är ett räcke runt ett två våningar djupt hål, tornets insida. Väggarna var och är ganska tjocka.

Picknick är kul!

Nedanför borgen hittade Tedde och Musse en lagom stor borg att leka på. Riddare Musse belägrar slottsherre Teddes borg och anfaller honom med en kanon eller möjligen armborst (hoprullad strandmadrass).