Detta har hänt

Session 1

Storyn började med Jack (Gunnar) och Freja (Monica) i slottet, Jack i sitt rum och Freja broderande i solariet (inglasad altan med utsikt ned mot staden och, specifikt, trappan därifrån upp mot slottet). Inte mycket hände till att börja med. Freja försökte få tag på sin far, som bett henne komma till slottet, och Caine, som Bleys sagt ville tala med henne. Ingen av dem fanns tillgänglig. Jack virrade mest runt och gjorde slottet osäkert med sina troll. Kusinerna Zev, Edward, Thomas och Fahrid introducerades vid olika tillfällen. Freja bråkade lite med slottets bibliotekarie, som gick sönder och ersattes med en orangutang. Ett av Jacks troll kastade ned 790 från en balkong, så Zev och Freja kastade ned några troll som hämnd. Freja hittade en grå bok i sitt rum, en bok som hon inte lyckades öppna trots idoga försök. När hon till slut somnade över boken drömde hon att staden Amber stod i lågor, och att boken var uppslagen vid titelbladet. Titeln löd Ambers Historia, del III: Drottning Callisto.

Session 2

Andra sessionen började med att diverse folk vaknade. Jack i sin tron, Freja med ett ryck över sin (stängda) bok och Forrest (Savina) i sitt läger ute i Arden. Frukost begicks, för Forrest i form av en nyjagad kanin och för de andra två i form av diverse kaffe och mat i slottets mellan-matsal. I matsalen fanns förutom de redan introducerade kusinerna Bleys och Gérard. Både Jack och Freja försökte prata med Bleys, men han avfärdade dem med ett "Vi kan ta det sedan". Han gick sedan in i sin svit, låste om sig och syntes inte till mer.

Gérard bad Jack hålla ett öga på hamnen, eftersom han själv var tvungen att arrangera mat inför kungens tioårliga kröningsfest och Caine inte var tillgänglig. Jack gjorde detta med inte alltför dåligt resultat. Medan han satt där nere anlände kusin Callisto. Jack lyckades intressera henne för en omgång tennis, och förlorade väldigt ordentligt. Forrest hade på sitt håll börjat promenera upp mot slottet, och passerades på vägen av den föga pratsamma kusinen Arafel. Medan dagen gick anlände också kusinerna Vor, Gwendolyn och Mariko. Eric, Deirdre och Fiona uppenbarade sig utan att ha setts anlända. Eric (i sin egenskap av regent medan kungen är bortrest) deklarerade att kvällens middag var en familjemiddag och att alla närvarande förväntades vara där. Medan de väntade på middagen plockade Freja in Jack och Forrest i en salong och berättade för dem om drömmen hon haft. Hon visade dem även boken, men innan de hann försöka göra något kreativt så somnade de allihop och fann sig vara i drömmen (eller något) som Freja nyss beskrivit. De sökte igenom slottet lite lätt och fann ett rätt så thrashat bibliotek, ett antal sönderskurna porträtt på släktingar hängande i tronsalen samt ett skelett fastkedjat vid tronen. Skelettet hade Ambers krona fastnitat i kraniet. De plockade med sig kronan och begav sig ut. Efter att ha tittat lite kort på den brinnande staden bestämde de sig för att uppsöka Julians jaktslott ute i Arden. På vägen dit satte någon som såg ut som Callisto en pil i ryggen på Jack.

Väl framme vid slottet möttes de av Fahrid och Tizoc, som var rätt misstänksamma (Fahrid mer än Tizoc). De ville inte säga mycket alls, men bekräftade att de sett de tre dödade (Jack av Mariko, Freja och Forrest troligen av Deirdre). Efter många omoch men gick de med på att säga så mycket om de tres framtid (som för dem var historia) som att de borde övertala kungen att ställa in den förestående kröningsfesten. Som bevis på att de faktiskt varit med om något ovanligt fick Forrest med sig sin fars svärd Grayswandir. Jack fick av någon anledning med sig sitt pilsår i ryggen samt Tizocs mantel (som han fått låna). Väl vakna och tillbaka i sin egen tid förberedde de sig för middagen.

Middagen gick av stapeln utan större incidenter. Freja försökte sig på att psykiskt påverka Fiona och fick en huvudvärk för besväret. Jack stötte på Zev och fick en tillsägelse från Eric. Freja försökte övertyga Mariko om att en tjänare är mer praktisk än en PalmPilot, i synnerhet i Amber. Jack diskuterade recept på människokött med Tizoc. Så småningom drog sig folk tillbaka för natten, och spelsessionen avslutades.

Session 3

Natten gick utan nämnvärda incidenter. Forrest och Freja gömde Grayswandir i halmen i Frejas katters box i hovstallet, och sade åt katterna att vakta svärdet.

Framåt eftermiddagen/kvällen ville Freja ge sig ut och festa. Hon fick sällskap av Forrest och Jack, och på vägen ut stämde Flora möte med dem lite senare (efter att hon hunnit byta om) på krogen Den Sjungande Delfinen. De tre kusinerna gick till ett annat ställe först, där Freja svepte ett stop av något som av värdshusvärden beskrevs som "Prins Julians specialdryck". Freja däckade prompt, och hade roliga hallucinationer när hon efter ett tag vaknade upp. De drog vidare till Sjungande Delfinen, där Flora lät ge Freja ett motgift till Julian's Special så hon kom lite närmare verkligheten. Jack gick för att kolla upp hamnen, och fick veta att någon hade försvunnit Callistos skepp. Forrest charmade en av krogens servitriser och försvann iväg med henne ett tag. Medan de två var borta föreslog Flora för Freja att de skulle dra vidare till klubben Piskan och Kedjan i Staden Ambers nordvästra kvarter. Freja hängde glatt på, tillsammans med ungefär hälften av Sjungande Delfinens gäster. På vägen till Piskan och Kedjan passade Flora på att ta med Freja till en liten diskret nattöppen butik där de skaffade sig lämpligare klädsel.

När Jack och Forrest återvände till Sjungande Delfinen upptäckte de vad som hänt och satte av efter Freja och Flora. De lyckades hitta rätt klubb, men blev inte insläppta på grund av att de inte var medlemmar (eller gäster till någon medlem). De väntade utanför medan Flora och Freja roade sig, tills de såg kusin Gwendolyn på väg mot klubben. De övertalade henne att ta in dem som gäster, i utbyte mot att de hjälpte henne att distrahera Flora en stund. Väl inne så roade sig Forrest med flickorna från Sjungande Delfinen, medan Jack försvann till ett privat rum med Flora. När de två kvicknade till framåt morgonen hade Flora gått, och såväl Gwendolyn som Freja var spårlöst försvunna. De gick upp till slottet för att äta frukost och fundera över saken. Medan de gjorde det så vaknade Freja ensam och naken i ett rum på det flotta värdshuset Den Sjunde Vågen i Ambers hamn. Efter att ha konstaterat att hon inte sovit ensam i rummet fick hon en av personalen att skaffa fram lite kläder åt henne och gick upp till slottet. Väl där tog hon ett bad, under vilket hennes kammarjungru (Hilda) upptäckte stickmärken på hennes rygg. Under frukosten presenterades Jack med ett medlemskap i klubben Piskan och Kedjan.

Under frukosten annonserades det att kungens skepp hade siktats, och väntades anlända i Amber framåt kvällen. Medan de väntade på detta, så kollade Freja och Forrest att Grayswandir låg kvar där de lagt det. Det gjorde det, men Frejas katter verkade ha växt och hade ristat primitiva runor i golvet på sin box. Jack å sin sida pratade med Fahrid om en idé han hade, vilket efter ett tag ledde till att de tre kusinerna följde med Fahrid till hans hemskugga Panpolis. Där flyttade de lokala läkarna Jacks hjärta till en annan plats innaför bröstkorgen, och det gjordes en DNA-analys på alla tre. Analysen visade att Jack och Freja är halvsyskon, inte bara kusiner.

När de återvänt till Amber åt de lunch. Vid lunchbordet satt också Benedict, Flora och Corwin, så de passade på tillfället att berätta vad de varit med om (eller åtminstone delar av det). De visade upp Grayswandir som bevis på att de inte bara yrade, och de bad de äldre om hjälp med att avstyra kungens kröningsfirande. Benedict sade åt dem att omedelbart bege sig ned till hamnen och sätta av från Amber i ett skepp som väntade på dem där. De gjorde så efter minimala förberedelser. Ombord på skeppet så hittade Freja och Forrest läderpåsar med trumflekar på sina britsar. Jack hittade också en sådan, men på hans säng låg även Ambers kungakrona och den stora röda juvel som kungen bär vid officiella tillfällen. När sessionen bröts var de på väg med god fart rakt ut från Amber och stod precis i begrepp att försöka trumfa Oberon.

Session 4

Freja och Forrest misslyckades med att trumfa Oberon, trots att Jack vänligt såg till att de hade ett lämpligt soundtrack medan de försökte. I samband med att han skiftade in soundtracket skiftade han också in en goblin-flotta, i vilken det ingick en gul undervattensbåt som de tre glada hjältarna flyttade över till. På vägen mot Underlandet roade sig Freja och Forrest med att dels simma omkring utanför ubåten och dels med att skifta om vattnet de simmade i till andningsbar Sprite.

Session 5

Forrest dödar en kusin. E-huset exploderar.

Session 6

Freja II dyker upp.

Session 7

Jack träffar Dworkin. Freja och Forrest hälsar på hos Kulturen.

Session 8

Gänget festar med Didi, Johannes och en massa hippies.

Session 9

Erin dyker upp. Jack råkar bli kung. Freja kapar huvudet av Johannes.

Session 10

Jack ritar om släktträdet.

Session 11

Freja II kommer tillbaka. Xena och Gabrielle kommer till Amber.


Calle Dybedahl
Last modified: Mon Mar 20 13:46:03 MET 2000